Annonce
Debat

Kriminelle indvandrere skal mødes af lovens hårde hånd

Katarina Ammitzbøll. Foto: Steen Brogaard

Læserbrev: I København er der over fire gange så mange ikke-vestlige indvandrere, som der er danske mænd i alderen 15-29 år, der er dømt for en strafferetlig overtrædelse.

Desværre er der ikke tale om taste- eller regnefejl. Forholdet stemmer - men måske er det egentlig ikke så overraskende endda.

De nye tal bekræfter egentlig blot det problem, vi i forvejen var bekendt med, nemlig at vi har et kriminalitetsproblem med en etnisk slagside. Overfald i s-togene, banderelaterede skyderier og chikane og vold i nattelivet er få af mange eksempler på de lovovertrædelser, som København ser særligt mange af, og hvor gerningsmændene oftest har en bestemt etnisk baggrund.

Annonce

Forholdet mellem antallet af ikke-vestlige indvandrere og danske mænd, som har brudt straffeloven, understøtter i den grad behovet for de politiske tiltag, vi allerede har iværksat, men også et behov for, at der fortsat bliver gjort mere.


At der i København er fire gange så mange kriminelle mænd med ikke-vestlig baggrund, som der er danske kriminelle mænd, kan vi simpelthen ikke acceptere.

Katarina Ammitzbøll


Vi har i Det Konservative Folkeparti netop fået strammet kravene til at få dansk statsborgerskab, således at kriminelle udlændinge, som har en fængselsdom, ikke kan få statsborgerskab. For udlændinge, der begår grov kriminalitet, har intet at gøre i Danmark.

Dertil ønsker vi flere penge til politiet, og at grov kriminalitet straffes hårdere, hvorfor vi har følgende stramninger på vej:

Personer, der er dømt for voldelige overfald i nattelivet, kan i forbindelse med dom gives et forbud mod at opholde sig i nattelivet i en periode på op til to år.

Samtidig vil vi udvide politiets adgang til at beslaglægge værdigenstande hos en mistænkt, så gæld til det offentlige generelt bliver omfattet af beslaglæggelsesadgangen.

Endelig ønsker vi, at udlændinge, som idømmes en ubetinget frihedsstraf for uagtsomt manddrab eller uagtsom betydelige legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel eller flugtbilisme, på baggrund af en konkret vurdering skal kunne udvises af Danmark.

At der i København er fire gange så mange kriminelle mænd med ikke-vestlig baggrund, som der er danske kriminelle mænd, kan vi simpelthen ikke acceptere. Kriminalitet må mødes med sanktioner, og derfor vil vi fortsat kæmpe for hårdere straffe for i højere grad at kunne komme kriminaliteten til livs.

Annonce