Annonce
Børneliv

Kristian er begejstret for nyt legeunivers på Degnestavnen - men hvor blev de voksnes legeplads af?

Legepladsen Degnestavnen har gennemgået en gennemgribende renovering, men træningsstativerne til de voksne har måtte lade livet. Foto: Rebecca Veinø Johansen
En gennem-renovering af Legepladsen Degnestavnens har givet børn et nyt legeunivers, men hvor blev træningsredskaberne til de voksne af?

Renoveringen af Legepladsen Degnestavnen er forbi. Og den nyrenoverede legeplads er fuld af spændende oplevelser. Her kan man glide gennem luften på en dobbelt svævebane, snurre sig rundtosset på sjove karruseller, gå på opdagelse ad sansestier og boltre sig i et kæmpe sandkasse-landskab. Men hvor er træningsredskaberne blevet af?

Spørgsmålet kommer fra Kristian Hausgard Spangenberg. Han er far til to og flittig bruger af Legepladsen Degnestavnen - før og efter renoveringen, men en ting savner han, når turen med de små falder forbi Degnestavnen.

Samtidig er det et godt signal at sende til sine børn, som gerne tidligt skal opdage, hvor fedt det er at være i gang.

Kristian Hausgard Spangenberg

- Jeg var rigtig glad for træningsredskaberne på Degnestavnen og er virkelig ærgerlig over, at de i forbindelse med renoveringen er blevet fjernet. Det var fedt at kunne få klaret dagens træning, mens de små også var i gang. Det var bare lige en tand nemmere at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man også gerne vil nå sin egen træning, siger Kristian Hausgard Spangenberg.

Annonce

Det gode eksempel

For Kristian Hausgard Spangenberg er der flere ting i det. For det handler ikke kun om selv at få rørt sig men om at være det gode eksempel - at vise sine børn at leg og træning er en sund og naturlig kombination.

- Er man to forældre afsted, så er det oplagt, at den ene lige tager en gang træning, så tiden ikke går fra familien på andre tidspunkter. Samtidig er det et godt signal at sende til sine børn, som gerne tidligt skal opdage, hvor fedt det er at være i gang, fortæller Kristian Hausgard Spangenberg.

Annonce

Nyt kan være på vej

Ifølge projektchef i Områdefornyelse Nordvest Niels Frisch Kjølholt har Områdefornyelsen i første omgang tilgodeset det lokale ønske om at få forbedret Legepladsen Degnestavnen, noget der er sket i tæt dialog med kvarteret og med lokale input. Og det er i første omgang gået ud over træningsredskaberne.

- I forbindelse med at legepladsen er blevet lavet om, har træningsredskaberne måttet lade livet. Blandt andet fordi hovedparten ikke var godkendt til at stå på en legeplads, fortæller projektchefen.

Men alt håb er ikke ude, for ifølge Niels Frisch Kjølholt så er de i Områdefornyelsen Nordvest opmærksom på, at redskaberne er savnet, og er lige nu ved at kigge ind i mulighederne for at finde en løsning, som igen kan give mulighed for en gang træning mens de små leger.

- Vi er i forbindelse med anlægsarbejdet blevet gjort opmærksom på, at nogle af legepladsens brugere savner træningsredskaberne, og derfor er vi nu i gang med at undersøge, om det kan lade sig gøre at få sat nogle træningsredskaber op på legepladsen igen. Det skal selvfølgelig være redskaber, som er godkendt til at stå på en legeplads, og som harmonerer med de forbedringer, vi netop har lavet afslutter Niels Frisch Kjølholt.

Områdefornyelsen forventer en afklaring indenfor et par måneder.

Kristian Hausgard Spangenberg er meget positiv stemt over den udmelding og håber, snart igen at kunne optage sin træning sammen med de mange andre besøgende på legepladsen.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce