Annonce
Trafikprop

Kommunen vil køre 550 børn i busser gennem Valbys morgentrafik i et år: Det skriger til himlen

Kristoffer forstår ikke, at kommunen vil bruge millioner på busser i stedet for at bruge dem på at gøre det muligt for børnene at blive på skolens område under genhusningen. Foto: Jens Mouvielle
Hanssted Skole skal gennemgå en omfattende renovering, og derfor skal eleverne genhuses. Forældrene har massivt kritiseret kommunens løsning, der blandt andet vil lægge pres på Valbys morgentrafik. Lige lidt har det hjulpet.

I et år skal eleverne på Hanssted Skole undervises i andre lokaler, mens skolen bliver renoveret. Placeringen af elevernes genhusning har været diskuteret vidt og bredt, men siden kommunen lagde sig fast på at benytte nogle i forvejen opsatte pavilloner på Otto Busses Vej har forældrenes kritik taget til i styrke.

De er nemlig mildt sagt uenige i, at den bedste løsning er at genhuse børnene syv kilometer fra skolen. Det betyder nemlig, at de ca. 550 elever skal fragtes frem og tilbage mellem Hanssted Skole og pavillonerne i busser, og det skal de bruge skoletiden om morgenen og om eftermiddagen på.

- Det kan godt være, at kommunen kan se det her gå op på papiret, men os der bor og færdes her i Valby ved, hvor håbløs trafikken er om morgenen. Yderligere tryk på vejene i form af en hær af busser er ikke noget, som vil falde i god jord. Slet ikke når det skal stå på i et år, hvis ikke længere, siger Kristoffer Jensen, der har barn på Hanssted Skole.

Annonce

Trafikprop til millioner

Børne- og ungdomsforvaltningen har i et skriftligt svar til ValbyLIV uddybet den del af genhusningen af Hanssted Skole, der vedrører bustransport af eleverne.

Her fremgår det, at der er påtænkt 10 busser i transporten af eleverne, som skal fragtes mellem Hanssted Skole og Otto Busses Vej i et år. Det vil sige, at der skal sidde to klasser i hver bus. Dette vil ud fra en prisforespørgsel hos et unavngivet busselskab koste ca. seks millioner.

Det kan godt være, at kommunen kan se det her gå op på papiret, men os der bor og færdes her i Valby ved, hvor håbløs trafikken er om morgenen.

Kristoffer Jensen

- Det skriger jo til himlen. Vi har som forældregruppe peget på mange alternative løsninger, som blot er blevet skudt ned. En af dem er at genhuse børnene på fritidsinstitutionen, men der fik vi besked på, at udluftningen er for dårlig. Men hvorfor bruger man så ikke pengene fra busserne på at forbedre den del? spørger Kristoffer Jensen, der tidligere har fået opbakning fra en af de andre forældre, der også er kritisk over for genhusningen:

- Det er så entydig en dårlig idé, der går ud over børnene, at jeg ikke havde forestillet mig, det nogensinde ville ske. Vi har hele tiden ventet på, at en ansvarlig voksen ville kigge på det her og se det indlysende i, at det er totalt vanvittigt. Det går ud over børnene, fordi kommunens praktik skal hænge sammen. Sådan kan man jo ikke tage beslutninger, har en anden forældre ved navn Maibritt Baggesen tidligere sagt.

Annonce

Forventer færre busser

Børne- og ungdomsforvaltningen fortæller, at de regner med, at både antallet af busser og dermed også omkostningen for transporten bliver lavere end den forespurgte pris ud fra deres erfaringer fra andre genhusede skoler:

- Erfaringen fra andre genhusede skoler viser, at de større elever foretrækker at få et pendlerkort til offentlig transport, så der er ingen her, der regner med, at der skal køre 10 busser hver dag frem og tilbage, hvorfor beløbet givetvis vil være en del lavere, lyder det fra forvaltningens kommunikationsafdeling.

Genhusningen af Hanssted Skole er sat til at blive effektueret i løbet af første kvartal af 2022.

Den eksakte rute mellem Hanssted Skole og Otto Busses Vej er endnu ikke fastlagt.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: To nye vaccinecentre åbner

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

For abonnenter

Truer Omikron årets julerejser? - Lige nu er reaktionen lidt panikagtig

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Alarm 112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Annonce