Annonce
Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Om et års tid, i andet kvartal af 2022, skulle Kulturcenter Kildevæld blive indviet, i hvert fald ifølge den nye tidsplan efter den ene forsinkelse efter den anden. Foto: Thomas Frederiksen
Det bliver heller ikke i 2021, at Kulturcenter Kildevæld indvies. En af etaperne på Kildevældsskolen er dog nu planlagt færdig til efteråret, og skolebestyrelsesformand er er positiv over for udviklingen.

Det bliver heller ikke i år, at Kulturcenter Kildevæld åbner. En foreløbig tidsplan lød ellers sidste efterår, at kulturcentret ville blive færdig i slutningen af 2021, efter politikerne havde bevilliget nye 118 millioner kroner til byggeriet af kulturcentret og renoveringen af Kildevældsskolen efter den ene byggeskandale efter den anden.

Nu lyder en ny tidsplan, at kulturcentret er færdigt i andet kvartal 2022. Det fremgår af en meddelelse, som overborgmester Lars Weiss (S) har sendt til Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf.

Første spadestik var i 2017, men projektet er forsinket den ene gang efter den anden på grund af bygningsfejl og konflikter mellem involverede parter i byggeriet, både kommunen, bygherrer og entreprenører.

Annonce

- Det er vel den syvende forsinkelse, jeg tror først på det, når vi får at vide, hvornår snoren klippes over til kulturcentret. Det er utroligt, at penge som er bevilliget i 2014 - og hvor første spadestik var i 2017 - på et byggeri for 1100 kvadratmeter kan tage så mange år. Jeg savner stadigvæk, at kommunen placerer et ansvar for, hvorfor det er sket, siger Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf, som har ondt af elever og personale på Kildevældsskolen, som kommer til at leve med byggeriet i mere end fem år, halvdelen af en skoletid.

Bedre samarbejde

Københavns Kommune opsagde i foråret 2020 entreprenøren Skou Gruppen fra projektet, og tidligere var arkitekten Kant opsagt. Fra nytår er det kommunens egen strategiske partner Trust, som står for byggeriet.


Der er fremdrift på en måde, som vi ikke har set før. Der er kommet bedre samarbejde med skolen

Trine Paaby Kjær Rask


I den reviderede tidsplan fremgår det, at en stor etape af renoveringen på Kildevældsskolen bliver færdig til efteråret. Og formand for skolebestyrelsen, Trine Paaby Kjær Rask, har tidligere betegnet skolen som en gidsel i en byggesag, men nu oplever hun, at der er fremgang og en bedre dialog i hverdagen omkring byggeriet.

- Efter der er kommet ny entreprenør på, går det meget bedre. Der er fremdrift på en måde, som vi ikke har set før. Der er kommet bedre samarbejde med skolen, og der lyttes mere til ledelsen og personalet i byggeprocessen, siger hun og peger blandt andet på, at der er etableret en gangbro for elever og personale over byggepladsen, så de bedre kan komme rundt på skolen.

Annonce

Fra januar 2023

Af redegørelsen fremgår, at det samlede byggeri med både kulturcenter og hele helhedsrenoveringen af Kildevældsskolen forventes at være gennemført i slutningen af 2022, så skolen er i funktion uden byggerod fra januar 2023.

- Jeg er ærgerlig over forløbet med byggeriet indtil nu, men jeg håber, at byggeriet nu langt om længe kan færdiggøres med kommunens strategiske partner for byggeri Trust, der har overtaget byggeriet, skriver overborgmester Lars Weiss i brevet.

Der venter en voldgiftssag mellem Københavns Kommune og den tidligere entreprenør på projektet: Skou Gruppen som er et af flere retslige efterspil mellem involverede parter i det langtrukne byggeri.

Kulturcenter Kildevæld

Efter årtiers planer om et kulturhus på Ydre Østerbro blev der i 2014 sat penge af til at skabe et kulturcenter i tilknytning til Kildevældsskolen, som kunne skabe synergieffekt med faciliteter for borgere, foreninger og kulturliv både i det nye kulturcenter og på skolen.

Kulturcentret skulle oprindelig stå færdigt i 2016, men blev i første omgang udskudt, da kommunen besluttede sig for at renovere skolen samtidig med opførelsen af kulturcentret.

Første spadestik blev foretaget i september 2017, og siden er alt, der kunne gå galt, nærmest gået galt. Efter både totalrådgiver og entreprenør var fyret, blev der afsat 118 millioner kroner til færdiggørelsen af byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce