Annonce
Byliv

Lars var for rørt til takketalen: Vinbar fik en af tre Sydhavnspriser

Lars Møller Jensen (til højre) fra Sydhavnens Vinbar har netop modtaget Sydhavnsprisen sammen med Lukas fra vinbaren og er overvældet. Foto: Hanne Bjørton
Kgs. Enghave Lokaludvalg uddelte Sydhavnsprisen på Sydhavnens Folkemøde og havde besluttet at dele den mellem tre værdige modtagere.

- Jeg bliver helt rørt. Der er ikke så meget at sige - Lukas, Asta, Sofia alle vores folk og så... jeg bliver helt rørt... og så min kone. Og Hanne selvfølgelig, en af vores faste stamkunder. Nej, jeg kan ikke sige mere.

Og det kunne Lars Møller Jensen fra Sydhavnens Vinbar ikke, da han rørt til tårer modtog Sydhavnsprisen på Sydhavnens Folkemøde i går.

Kgs. Enghave Lokaludvalg uddelte prisen til tre modtagere, der alle fik bragende bifald i Dansepavillonen ved Karens Minde.

Annonce

Borgeren, der havde indstillet Sydhavnens Vinbar, skrev i sin indstilling, at vinbaren rummer liv, originalitet, professionalisme og essensen af Sydhavnen; højt til loftet, rummelighed og overskud.

- Her er et sted, der tiltrækker andre restauratører og fagfolk (der kan skelne mellem skidt og kanel), et sted, der rummer Brian, som netop er løsladt fra Vestre, samtidig med det selskab, der ankom i den åbne Bentley - og de er allesammen faldet i snak med hinanden! hed det også i indstillingen.

Størst var måske bifaldet til Fiskerhavnens Venner.

- Græsrodsforeningen, der er vokset frem af et kulturmiljø, og som kæmper en sej kamp for at bevare Stejlepladsens og Fiskerhavnens unikke miljø, som det er beskrevet af den forhenværende overborgmester i lokaludvalgets bydelsplan, sagde lokaludvalgets formand, Joan Røge, i lokaludvalgets motivering for prisen.

Bestyrelsen for Fiskerhavnens Venner takker for Sydhavnsprisen, mens formand for Kgs. Enghave Lokaludvalg, Joan Røge, (siddende på scenen) lytter. Foto: Hanne Bjørton

Og så var der også Sydhavnspris til bestyrelsen for foreningen Børnenes Dyremark for deres lange og utrættelige arbejde med at skabe et grønt åndehul.

- Desuden for deres kæmpe engagement, der rummer mange facetter, som for eksempel Fårelauget, naturplejen, Karens Minde Lauget og besøg hos beboerne på plejehjemmet Verdis Have, sagde lokaludvalgsformand Joan Røge.

Lokaludvalget lagde også vægt på, at Børnenes Dyremark tog kampen op mod en uforståelig kommunal beslutning om en kæmpe huslejestigning og flytning af folde - og vandt den.

Udover æren følger der med Sydhavnsprisen 7.500 kroner, som blev fordelt mellem de tre modtagere.

Marie Storr-Paulsen, formand for Børnenes Dyremark, holder takketale, mens formand for Kgs. Enghave Lokaludvalg (siddende) lytter. Foto: Hanne Bjørton
Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce