Annonce
Kendt på Frederiksberg

Leonora Christina Skov: Jeg kunne med fordel få et mindre angstpræget forhold til at skrive bøger

Foto: Bo Børresen

Færdiggør sætningerne ...

Det, der optager mig mest lige nu, er ... lanceringen af min erindringsroman 'Hvis vi ikke taler om det', som er en fortsættelse af 'Den, der lever stille', og lanceringen af Kristina Holgersens tilhørende album 'Kapow Goodbye (tak & undskyld)', hvor Kristina har sat musik til klippede tekster fra de to bøger.

Jeg kan absolut ikke ... finde ud af at holde fri.

Annonce

Hvis jeg blev borgmester, var det første, jeg ville vedtage ... at plante endnu flere træer på Frederiksberg, så alle bydelens gader bliver til smukke, grønne alléer.

Det bedste ved Frederiksberg er ... de mange træer, de ældre, velklædte damer i gadebilledet og roen. Jeg er meget tilfreds med, at vi hverken har Distortion eller et ustyrligt, Gothersgade-lignende natteliv.

Leonora Christina Skov på hvad hun selv kalder "vores overdådigt tilplantede altan". Foto: Bo Børresen

Det menneske jeg beundrer mest, er ... den nyligt afdøde, tidligere permanente sekretær for Det Svenske Akademi, litteraturprofessor Sara Danius, der satte sin stilling ind på at få undersøgt #metoo-anklagerne mod den såkaldte 'Kulturprofilen', selvom hun var hårdt angrebet af kræft og garanteret kunne have brugt sin sidste tid på noget sjovere.

Jeg bliver glad, når ... jeg hører solsorten, musvitterne, blåmejserne og grøniriskerne synge og pippe på vores overdådigt tilplantede altan. Vi har 75 træer, busker og planter på seks kvadratmeter derude. Det er vores lille eventyrhave i højden.

Jeg bliver ked af det, når ... mine læsere fortæller mig, at de også er blevet valgt fra af deres familier, fordi de er homoer. Det er sket til hvert eneste af mine 150 foredrag om 'Den, der lever stille' selvom historien i Danmark er, at den type diskrimination er et overstået kapitel.

Hvis jeg skulle bagtale mig selv, ville jeg sige ... at jeg med fordel kunne få et mindre angstpræget forhold til at skrive bøger. Alle, jeg kender, er formentlig godt trætte af at besvare spørgsmål som 'Tror du, at min bog holder op med at sælge nu?' og 'Tror du, at min bog skuffer mine læsere?'

Leonora Christina Skov

Født 31. maj 1976 (44 år)

Har boet på Frederiksberg siden 2003

Gift med Annette

Forfatter

Aktuel med erindringsromanen 'Hvis vi ikke taler om det', der en fortsættelse af kæmpesuccesen 'Den, der lever stille', som blev præmieret med Boghandlernes Gyldne Laurbær i 2018

Mit bedste klimaråd er ... at købe brugt. Mindst 80 procent af vores møblement og næsten alt mit tøj er købt brugt, og sådan har det været de sidste 25 år. Jeg omregner alt, hvad jeg køber, i skrivetid, og muligheden for at skrive på fuld tid vinder med mange længder over alt andet.

I mit køleskab har jeg altid ... et par flasker champagne, fransk marmelade og æbler til solsorten.

Det gode liv er, når ... Annette og jeg er i Berlin sommeren over og cykler gennem Tiergarten i høj sol uden andre planer end at finde en velassorteret boghandel og en god café.

Jeg trænger til ... ferie. Det er ingen underdrivelse, for sidst, jeg holdt fri, var i juli 2019. Siden har jeg turneret landet rundt med 'Den, der lever stille', skrevet 'Hvis vi ikke taler om det', indspillet musik med Kristina Holgersen og lanceret bogen og musikken i noget, der nærmer sig døgndrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce