Annonce
Klumme

Lets continue to make Nørrebro great!

Maria Mawla står bag Green Living, der ligger på Ydre Nørrebro. Foto: Privat

Vi kender alle Trumps valgslogan, som i flere år kimede os i ørerne, men her efter kommunalvalget og det fantastiske resultat, kan jeg se forandringen der skuer i horisonten.

For os der bor og arbejder i bydelen, er Nørrebro mere end bare et postnummer. Det er vores hjem, som berør vores følelsesmæssige knapper. Følelsen ved at krydse Dronning Louises Bro også være "hjemme", smilet der kommet frem når jeg cykler forbi den gule mur ved Assistenten og se den friske graffiti med teksten "fuck tha polis" eller når jeg får et venligt "god dag" fra Frank, den hjemløse mand foran min lokale Netto.

Jeg elsker den følelses-porno Nørrebro vækker i mig, men samtidig kan jeg fornemme en ændring i horisonten. Ved det seneste kommunalvalg stemte hver tredje af os på Enhedslisten, men der var også en fremgang af stemmer til den yderste højrefløj. Betyder det, at Nørrebro ikke længere er så homogent som jeg går og tror? Er Nørrebros sukkersøde fremtid truet på sit liv?

Annonce

Jeg kender ikke svaret på dette spørgsmål, men jeg vil i klummen her forsøge at give mit bud på hvordan vi kan vender tendensen.

Som kvinde, mor og forretningskvinde med anden etnisk baggrund, har jeg erfaringen og kendskabet til tale ind i minoritetskredsen. Minoriteterne på Nørrebro er utrolig mangfoldige, og repræsentere utrolig mange nationaliteter. Vi er ikke en homogen gruppe med rødder i det arabiske, det tyrkiske, det somaliske, det afghanske m.fl.

Derimod er vi mennesker med forskellige sprog, forskellige kulturelle traditioner og forskellige livsopfattelser. Vi kæmper os frem i livet ligesom alle andre, men som minoriteter skal vi kæmpe lidt mere, fordi at frygt for det fremmed er en realitet. Vi skal ikke dvæle os i selvmedlidenhed eller i at være ofre for racisme, vi skal op af stolen og kvæle fremmedhadet i venlighed og ordentlighed!

Modstanden og hadet for den fremmed er ofte bundet i uvidenhed. Så lad os bryde uvidenheden og vise vores smukke mangfoldighed frem. Det er altså også vores ansvar at værne om vores smukke bydel.

Hvordan gør vi det så?

Lad os som minoritetskvinder, mænd, forældre gå forrest og sammen skabe en bedre sameksistens, lad os deltage i flere lokale arrangementer, lad os gå til bingo sammen, lad os samle skrald sammen, lad os støtte lokale teater- og skoleforestillinger. Lad os melde os som frivillige i idrætslivet, lad os deltage i lokale kreaværksteder og tage på byvandring sammen.

Mulighederne er uendelige og ofte er de ganske gratis. Ved at give lidt af vores tid til at vise vores mangfoldigheder frem, vinder vi over uvidenheden og fremmedhadet. Lad os gå forrest, så vores børns fremtid kan blive præget af mere harmoni og venskabet på tværs af etnicitet og religion.

Som mor til børn med multikulturelle baggrunde, ønsker jeg jer alle et smukt og samhørigt 2022, hvor vi sammen kan kvæle uvidenheden og frygten der stille og roligt vokser i vores bydel.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce