Annonce
BYUDVIKLING

Lidl vil etablere ny dagligvarebutik i Kastrup: Kræver nedrivning af bygninger

Lidls projekt på Skøjtevej. Illustration : Terje Nedergaard/Lidl.
Lidl har ansøgt Tårnby Kommune om at opføre en dagligevarebutik på Skøjtevej ud mod Amager Strandvej. Forvaltningen anbefaler politikerne til at sige ok til projektet på et møde i bygge- og ejendomsudvalget tirsdag 12. oktober.

Den kommende tirsdag skal politikerne i Tårnby Kommunes bygge- og ejendomsudvalg tage stilling til en anbefaling fra forvaltningen om at give Lidl tilladelse til at opføre en dagligvarebutik på 1.200 kvadratmeter med 62 parkeringspladser.

Projektet medfører, at de eksisterende bebyggelset på Skøjtevej 7 og Amager Strandvej 414-416 skal nedrives. Den mindre bygning på Skøjtevej 1 vil dog bllive bevaret, da ejendommen vurderet bevaringsværdig.

Lidls projekt er en C02-neutral butik med grønt tag og solceller og vil (med status i oktober 2021) være Lidls første bæredygtige butik i Danmark, med stort fokus på bæredygtighed og grønne elementer i projektet.

Annonce

Politikerne skal blandt andet tage stilling til, at en dagligvarebutik på hjørnet af Skøjtevej og Amager Strandvej kræver en fravigelse fra kommuneplanens retningslinjer for detailhandel, da butikken etableres uden for et centerområde og indenfor en afstand af 500 meter til Netto ved lufthavnen.

Desuden  vil en butik på 1.200 kvadratmeter fravige kommuneplanen, der fastlægger et bruttoetageareal på 700 kvm. or dagligvarebutikker uden for centerområder.

Forvaltningen vurderer dog, at der ikke er noget til hinder for, at området kan udvikles til detailhandel, da det fremstår med varieret anvendelse.

- Der er en kortere afstand end 500 meter til dagligvarebutikken Netto i lufthavnen, men denne dagligvarebutiks placering er speciel, da den ikke er placeret bolignært, men nær motorvejen og i tilknytning til pendlere på tværs af Øresundsbroen. Dog er der en anden udfordring, eftersom Amager Strandvej er belastet af trafik, og udviklingen af Scanport og Amager Strandvej 390 til hotel og kontor vil komme til at bidrage til en yderligere trafikalbelastning, skriver forvaltningen i anbefalingen.

- Teknisk Forvaltning vurderer, at såfremt der skal etableres en dagligvarebutik på ejendommen, er det en forudsætning, at trafiksignalet ved Skøjtevej/Amager Strandvej udvides, eftersom der forventes en stigning af trafikken i området. Området har i forvejen trafikale udfordringer i spidstimerne. Såfremt trafiksignal skal udvides, vil det sandsynligvis være nødvendigt at erhverve sig en del af matrikel 9d nordfor til at udvide vejarealet. Dette vurderes også at være en løsning, som ejerne af Amager Strandvej 390 vil være interesseret i, da det forbedrer trafikafvikling til deres ejendom, skriver forvaltningen videre.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

København

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Byliv

Kæmpe marked kommer til Sydhavnen: Interessen blæser os omkuld

Annonce