Annonce
Sport

Lige før åbning af skøjtehal: Jubii, der bliver is hele året

Der bliver mulighed for at stå på skøjter og spille ishockey hele året i den skøjtehal, der åbner om et øjeblik på gasværksgrunden. Arkivfoto: Michael Paldan
Kort før åbningen af den nye skøjtehal står det klart, at skøjteløberne og ishockeyspillerne skal kunne bruge den hele året.

Østerbro Skøjtehal er så godt som klar, og lokale skøjteløbere og ishockeyspillere kan snart indtage den nye hal på Østre Gasværks-grunden. Og nu kan de glæde sig over, at de kan bruge den hele året, også i sommermånederne.

Politikerne på Københavns Rådhus har afsat penge, så der kan være is i hele 2021. Det betyder uendeligt meget for de lokale klubber.


Annonce

Når vi kan benytte hallen hele året, kan vi også have flere træningstider og få flere medlemmer

Laust Weise


- Det er helt fantastisk, det har vi kæmpet for længe, siger Laust Weise, kasserer i ishockeyklubben Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF), en klub med historie tilbage til 1869.

Han taler her både på vegne af KSF og Skøjteklubben København (SKK), som er to store klubber, der skal benytte den kommende skøjtehal. Tilsammen har de omkring 700 medlemmer, så der er rift om pladsen i hallen. Udover at borgere, som ikke er i klubber, og skoleklasser og institutioner også skal benyttes den.

-Når vi kan benytte hallen hele året, kan vi også have flere træningstider og få flere medlemmer, siger han.

Skøjteklubberne får nu for første gang i 13 år en permanent hal. I 2008 blev den hidtidige skøjtehal ved Parken revet ned, og der var planer om en ny permanent hal i Ryparken. Den blev aldrig til noget, i stedet blev der bygget en ny i Ørestad, samtidig med at østerbroerne med de stolte skøjte- og ishockeytraditioner blev stillet i udsigt, at der også ville komme permanente faciliteter her.

Hal blæste væk

Men det lod vente på sig. De første par år var der en midlertidig skøjtehal - en boblehal - ved Ryparken Station, som i øvrigt bogstaveligt talt blæste væk i foråret 2011. Den blev samme år afløst af en midlertidig hal på gasværksgrunden, som nu efter ti år bliver afløst af en permanent i samme område, der kan bruges til skøjter året rundt.

- Så både elitesportsudøverne, foreningerne, byens skoler og alle os andre kan snøre skøjterne og få glæde af den nye skøjtehal året rundt, siger overborgmester Lars Weiss (S) i en skriftlig kommentar og supplerer:

- Når skøjtehallen åbner, får Østerbro et fantastisk idrætsanlæg og nyt lokalt samlingspunkt. Samtidig vil hallen tiltrække skøjteglade københavnere og gæster fra hele byen, som kan være med til at skabe endnu mere liv i kvarteret omkring Østre Gasværk.

Annonce

Løsgængers fokus

Blandt de øvrige politikere i forliget på rådhuset, lagde løsgængeren Kåre Traberg-Schmidt også vægt på den helårlige is.

- Jeg har haft fokus på Østerbro Skøjtehal, som nu kan holde helårsåbent i 2021. Det betyder meget for østerbroere, at de kan anvende faciliteterne året rundt. Som gammel KSF ishockeyspiller og familiefar betyder det også noget for mig personligt, siger han. Kåre Traberg-Schmidt blev valgt ind som suppleant for Alternativet, som han forlod til fordel for parti-døgnfluen Fremad, inden han nu er løsgænger.

Det var de konservative, som rejste sagen til budgetforhandlingerne i fjor og tog den med videre til forårets forhandlinger, og Karina Bergmann (K) glæder sig over, at det nu er kommet igennem. Hun understreger, at der også skal findes penge til helårsis de kommende år, og det vil de konservative sætte på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce