Annonce
Byliv

Lys i vinduerne: Rådhuset markerer Danmarks befrielse

Frederiksberg Rådhus markerer for første gang Danmarks befrielse med lys i vinduerne. Foto: Bo Børresen

I år vil Danmarks befrielse for første gang blive markeret med lys i Frederiksberg Rådhus' vinduer. Det kan opleves i aften fra klokken 20.00.

Mange danskere sætter lys i vinduet om aftenen 4. maj for at mindes frihedskampen og fejre befrielsen fra tyskerne i 1945. Denne tradition bliver nu også indført på byens rådhus, hvor der fra i år vil være lys tændt i vinduerne ud mod rådhuspladsen klokken 20.00-00.00.

Ikke mange meter fra rådhuset ligger 4. Maj Kollegiet. Her er det i årtier været en fast tradition med lys i vinduerne 4. maj. En af kollegiets beboere er kommunalbestyrelsens yngste medlem, Malte Mathies Løcke (S). Det er på hans foranledning, at Frederiksberg Rådhus nu også får lys i vinduerne på befrielsensaftenen:

Annonce

- Jeg havde længe undret mig over, at kommunen ikke markerer befrielsen. Da jeg tidligere på året stillede forslaget om at tænde lys i rådhusets vinduer, bakkede alle i kommunalbestyrelsen heldigvis op om idéen. Jeg er virkelig stolt over, at vi som by nu står sammen om at mindes dem, der ofrede sig for Danmarks frihed, udtaler Malte Mathies Løcke til FrederiksbergLIV.

'Man bilder os på mund og hånd' på klokkespil

Foruden lysene i rådhusets vinduer markerer Frederiksberg Kommune i år befrielsen med en klokkekoncert fra rådhusets klokkespil. I morgen, onsdag 5. maj, klokken 16.00-16.30 kan byens borgere opleve ’Frihedskoncerten’, når Lars Sømod, organist hos Vor Frelsers Kirke, blandt andet spiller 'En vinter lang og mørk og hård', 'We’ll meet again', 'Man bilder os på mund og hånd' og 'En lærke letted og tusind fulgte.'

Se hele koncertprogrammet her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce