Annonce
Podcasts

Lyt: Videoovervågning af hjemmepleje - fra lummerfætter til principmager

En kvinde på 71 år ligger i sin seng. Hun er lam i venstre side af kroppen efter en blodprop. Hendes lamme ben er i kramper og det gør ondt.

En hjemmehjælper er netop ankommet til huset, og den lamme kvinde beder om at få strukket sit ben ud for at få kramperne til at forsvinde.

Men i stedet for at gå i gang med det samme så går der tre minutter, inden hjælperen tager fat i benet og begynder at massere og udstrække det.

Episoden er optaget på video af et af de videokameraer, som kvinden og hendes ægtemand har installeret flere steder i deres hus for at dokumentere, at de synes, at den pleje som kvinden modtager af den kommunale hjemmepleje, sommertider er under al kritik.

Den videoovervågning er endt som et principielt slagsmål mellem en fagforening og en kommune. Et slagsmål som kan sætte standard for, om du må videoovervåge hjemmehjælpere i dit eget hjem i fremtiden.

I Podcasten Danmark fortæller vi hele historien, så du til hver en tid kan hoppe på og blive opdateret. Hør podcasten herover.

Og så kan du høre flere podcasts ved at følge dette link.