Annonce
Byliv

Månedens Buket: - Jannik er verdens bedste voksen

Månedens Buket går til Jannik Sevaldsen. Han er nabo til Asta Svendsen, som holder meget af deres ugentlige kaffeaftale og havde indstillet sin gode ven til at modtage buketten. Foto: Julie Stougaard
Det er noget helt særligt at have en god ven at snakke med. Og i Asta Svendsens tilfælde er denne gode ven også hendes nabo, som hun har drukket morgenkaffe med hver lørdag de seneste fem år. Jannik Sevaldsen er nemlig verdens bedste voksen.

Asta Svendsen griner begejstret, da hun leder FrederiksbergLIVs journalist hen til naboejendommen på Grøndalsvej og viser ind til lejligheden, hvor Jannik Sevaldsen bor. Hun glæder sig tydeligvis til at se sin vens reaktion, når FrederiksbergLIV fortæller ham, at han skal have Månedens Buket.

Asta er 20 år, har downs syndrom, og hver lørdag de seneste fem år har hun været forbi Jannik og få morgenkaffe, brød og en hyggesludder. Og det er noget, hun altid glæder sig til og sætter utrolig stor pris på. Så stor, at hun synes, hendes gode ven skal have FrederiksbergLIVs Månedens Buket.

Du skal have Månedens Buket, fordi du er sådan en god nabo og verdens bedste voksen. Du er god at snakke med.

Asta Svendsen, indstiller af Månedens Buket

Jannik ser da også noget overrasket ud, da han åbner døren, og udover Asta og hendes mor, Pernille, ser journalisten med en stor buket blomster i favnen, som han tager imod med et ydmygt tak.

Annonce

- Du skal have Månedens Buket, fordi du er sådan en god nabo og verdens bedste voksen. Du er god at snakke med, siger Asta.

Kaffe og hygge

Jannik fortæller, at han også nyder deres ugentlige kaffeaftale, som vist nok kom i stand i sin tid ved, at Asta dukkede op ude foran hans hoveddør.

- Vi havde mødt hinanden over hækken og har fælles bekendte.  Så spurgte jeg, om du ville ind og have en kop kaffe, og så sagde du 'det lyder som en god ide', fortæller Jannik.

Siden er det blevet et fast ritual, at de to naboer og venner mødes hver lørdag morgen klokken otte.


Månedens Buket

Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Det kan være den hjælpsomme nabo, den frivillige foreningsmand m/k, den fantastiske pædagog eller en helt fjerde.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket.

Skriv til: buket@frederiksbergliv.dk

Månedens Buket præsenteres i samarbejde med 'House of Inspiration' på Peter Bangs Vej.


- Så får Asta en halv bolle med pålægschokolade og en cortado (espresso med en del varmet mælk, red.), og så taler vi lidt om, hvad vi hver især har lavet i løbet af ugen, og hvad vi skal de næste dage. Vi har også talt om, at Asta har en mormor i Holbæk, og så har vi sunget Holbæk-sangen af Peter Belli, siger Jannik med et smil om munden.

Til daglig arbejder han som web- og kommunikationsmedarbejder i Region Hovedstaden. Privat er han gift med og bor sammen med Tina, som er sygeplejerske. Og selvom de har en travl hverdag, synes han, det er hyggeligt at bruge lørdag morgen i selskab med Asta.

Asta Svendsen og Jannik Sevaldsen mødes hver lørdag klokken otte og drikker morgenkaffe sammen og vender verdenssituationen. En aftale som Asta altid ser meget frem til, og hun ville derfor gerne overraske Jannik med Månedens Buket. Foto: Julie Stougaard


- Vi har ingen børn selv, og jeg kan godt kan lide at følge med i Astas i liv. Det er hyggeligt, at der kommer sådan en sød pige. Hun fortæller mig om, hvad der foregår i hendes liv og holder mig opdateret i forhold til X Factor, fortæller Jannik.

Asta lever da også selv et travlt liv. Til daglig går hun på TV Glads medielinie, hvor hun går på STU (Særligt Tilrettelagt Uddannelse, red.). Så faktisk er hun vant til, at det er hende, der laver interviewet, tilføjer hun med et smil.

Hun spiller også badminton og tegner i sin fritid. Så der er nok at tale om, når hun mødes med Jannik til kaffe lørdag morgen. Et arrangement som de bestemt regner med at fortsætte med også i fremtiden.Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce