Annonce
Portræt

Månedens Buket: Rowena har altid hjerterum til dem, der trænger til omsorg

Rowena Lee Jensen (tv.) blev indstillet til Månedens Buket af sin veninde Sarah Meyer (th.), som synes, at hendes store omsorgsfuldhed skulle belønnes. Rowena arbejder til daglig som socialrådgiver og bor på Falkoner Allé med sin mand, Christian, og børnene Freya på seks år og Lauge på to år.  Foto: Julie Stougaard
Rowena Lee Jensen på 36 giver altid noget af sig selv og drager omsorg for dem, der trænger til den. Derfor overrakte FrederiksbergLIV hende fredag Månedens Buket.

Rowena Lee Jensen blev godt og grundigt overrasket, da FrederiksbergLIV troppede op i hendes hjem på Falkoner Allé for at overrække hende Månedens Buket. Hun havde inviteret en gruppe veninder hjem til en hyggeaften, men hvad hun ikke vidste var, at en af veninderne, Sarah Meyer, havde indstillet hende til at modtage Månedens Buket, fordi hun på så mange måder er én, der spreder glæde i folks liv.

- Du er et menneske, der altid engagerer sig, og som giver noget af sig selv. Om det er til den hjemløse på gaden, som du altid giver en kop kaffe, de udsatte unge på Nørrebro, du arbejder med til daglig som socialrådgiver, eller om det er din kollega, som du lægger mærke til har det skidt. Du er der bare for alle, og samtidig har du din egen familie med to børn, du også er der for. Jeg er så beæret over, at du vil være min ven, siger Sarah til en rørt Rowena, da hun netop har fået overrakt buketten.

Tog veninden ind

Listen over, hvordan Rowena hjælper, både de mennesker, hun kender privat, og alle andre, er lang. En af hendes andre veninder, der er mødt op til hyggeaftenen, fortæller, at Rowena og hendes mand åbnede deres hjem for hende og hendes to børn, da hun stod i en krisesituation og ikke havde noget sted at bo. De boede hos parret og deres børn i to måneder, og det er tydeligt, at det er en gestus, der har rørt veninden dybt.

- Men det er bare sådan noget, Rowena gør, siger Sarah og sender Rowena et kærligt smil.

Hun tilføjer, at det samtidig ofte er Rowena, der tager initiativ til at samle de mennesker, hun holder af og inviterer til fest i hendes hjem.


Du er der bare for alle, og samtidig har du din egen familie med to børn, du også er der for. Jeg er så beæret over, at du vil være min ven.

Sarah Meyer, veninde til Rowena Lee Jensen


- Hvor får du det overskud fra?, spørger hun sin veninde.

- Jamen, jeg lader op ved at engagere mig. Det er nok også derfor, at jeg er formand for forældrebestyrelsen i Børnehuset Æblehaven her på Frederiksberg, og udover mit arbejde med udsatte unge på Nørrebro, har jeg også uddannet mig yogalærer og er halvvejs i mit forløb som doula (en fødselshjælper, red.). Jeg får energi af at engagere mig, fortæller Rowena med et smil.

Månedens Buket

Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Det kan være den hjælpsomme nabo, den frivillige foreningsmand m/k, den fantastiske pædagog eller en helt fjerde.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket.

Skriv til: buket@frederiksbergliv.dk

Månedens Buket præsenteres i samarbejde med 'House of Inspiration' på Peter Bangs Vej.

Hun fortæller, at det at være doula, som er en person, der kan være der til at drage omsorg for og støtte moren gennem hele graviditeten, under fødslen og eventuelt også efterfølgende, handler meget om tilknytning. Og i sit arbejde med udsatte unge ser hun mangel på tilknytning hjemmefra.

- Så ved at indgå i fødselsforløbet, håber jeg at komme ind lidt tidligere og på den måde kunne påvirke noget i en positiv retning, siger Rowena.

Annonce

Bidrag med et smil

Hun har boet på Frederiksberg siden 2008 og elsker sit nærområde, som hun går meget op i at støtte.

- Jeg har en fantastisk frisør på Gammel Kongevej, Guapas, som jeg altid kommer hos, og så er der blomsterforretningen på hjørnet overfor Frederiksberg Centret, hvor de altid husker én og ens børn og spørger ind. Jeg har faktisk indstillet begge steder til en buket på et tidspunkt, fordi jeg synes, deres service er helt fantastisk, fortæller Rowena.

Også manden, der ofte går og synger på gaden og beder forbipasserende om en skilling , ved uden tvivl hvem Rowena er.

-Her den anden dag, gav jeg ham 100 kroner. Det var, hvad jeg havde på mig. Jeg ser ham også tit på Espresso House, og så køber jeg en kop kaffe til ham eller betaler for det, han gerne vil have. Det er et lille offer i forhold til, hvis det kan give ham lidt ro på, især i de kolde måneder, siger hun og tilføjer:

- Der er mange, der gør endnu mere, end jeg gør. Min tanke er, at hvis vi alle kan bidrage med bare et smil, så kan det gøre en forskel for nogle.


Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce