Annonce
Erhverv

Mads har et mikroristeri i sin kælder: Det hele startede i Costa Rica

Mads Skov Engebjerg Johnasson i sit mikroristeri Foto. Chili Djurhuus
I 2017 var Mads Skov Engebjerg Johnason på ferie i Costa Rica, det ændrede hans liv.

- Det hel startede, da vi var i Costa Rica i 2017, hvor jeg tilfældigt begyndte at tale med en af de lokale, en mand ved navn Pablo, om kaffe. Og før jeg havde set, mig om sad vi og talte om kaffeplantager og om at importere kaffe, fortæller Mads Skov Engebjerg Johnason, der er arbejder som pædagog, når han ikke står i sin kælder og rister kaffe i sit mikroristeri.

- Det er jo ikke alle, der tager til Costa Rica, der kommer hjem med en ide om at importere kaffe. Hvorfor dig?

- Ved det ikke. Pablo og jeg klingede bare godt sammen, og vi syntes det kunne være sjovt at lave noget sammen, og så tog det ene ord det andet, svarer Mads og smiler, og byder på en kop kaffe.

Annonce

Rister om søndagen

Havde du forstand på kaffe før din tur til Costa Rica?

- Ikke mere end flertallet, svarer Mads, der derfor har taget en del kurser for at lære, hvad det egentlig er, han har med at gøre med. For det er en videnskab, og han nyder det.

Og kaffen, den han netop har brygget, er god. Rigtig god.

Kan du leve af dit mikroristeri?

- Jeg skal sælge meget mere, før jeg kan stoppe eller gå på deltid, fortæller Mads, der håber at nogle cafeer, måske lokale, måske en dag får lyst til at bruge hans kaffe. Så når der er gang i hans mikroristeri, så er det ofte om søndagen eller om aftenen.

- Det ville være fint at have fri om fredagen, men jeg nyder, hvad jeg gør, siger han og smiler.

- Vil du se vores risteri?

Kaffen var god. Rigtig god.. Foto. Chili Djurhuus

Vi går ned i kælderen. Og der står den, risteren.

- Hvad er egentlig forskellen på de bønner, jeg køber i et supermarked og hos dig?

- Supermarkeder industririster ofte deres bønner hurtigt, fordi det skal jo ud til mange. Jeg slowrister (11-12 minutter pr. ristning, red), hvilket betyder, at nuancerne kommer mere frem, også rister jeg maksimum 1200 gram ad gangen, svarer han og peger på sin computer, hvor han under hele ristningen registrerer temperaturer. Så derfor er ristningerne altid friske hos mig. Maksimum en måned gamle.

Bønnerne kan bestilles på https://coffeefriends.dk/ eller via sms på 3172 3730. Og der er selvfølgelig med gratis levering i Vanløse

Mads Skov Engebjerg Johnason

Hvis du registrerer alt, er du så nede i kælderen hele tiden?

- Ja, når jeg rister, er jeg hernede hele tiden, svarer han og fortæller, at det ofte sker, at hans kone kommer ned med mad til ham.

Mads Skov Engebjerg Johnason i sit mikroristeri. Foto. Chili Djurhuus

-  Hvis nu læsernes mund er begyndt at løbe i vand efter bønner, hvad skal man så gøre?

- De kan bestilles på https://coffeefriends.dk/ eller via sms på 3172 3730. Og der er selvfølgelig med gratis levering i Vanløse, svarer Mads afsluttende og smiler.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Annonce