Annonce
Butiksnyt

Mads og Nadim laver nyt butiksfællesskab og café: Her kan du få gummisko af bildæk, is og mobil-abonnementer

Nyt café og butiksfællesskab på Fælledvej 12 åbner onsdag den 1. september. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Nyt butiksfællesskab og café på Fælledvej 12 vil skabe bedre vilkår for grøn omstilling.

Fra onsdag den 8. september vil man, når man står foran Fælledvej 12 kunne træde ind i et butiksfællesskab og café for bæredygtige produkter. Målet for det nye fællesskab, som er blevet døbt 'Nede på jorden', er at hjælpe folk med at leve et mere bæredygtigt liv og gøre det lettere at engagere sig i den grønne omstilling.

Butiksfællesskabet og caféen søsættes af Greencubator og Mellemfolkeligt Samvirke med støtte fra Sharing Copenhagen og Human Act.

Helt lokalt vil vi skabe et sted, som der er sjovt at være - et positivt sted der kan inspirere i stedet for at diktere.

Nadim T. Alwi

Hos Greencubator vil man skabe inspirerende rammer for iværksættere. Her arbejdes tværfagligt på forskellige projekter med et bæredygtigt afsæt. Butiksfællesskabet er et produkt heraf.

Annonce

- Vi prøver her at udleve nogle af de ting, som vi hos Greengubator har udforsket den seneste tid  - i det her tilfælde en mere demokratiske model på at drive virksomhed og her igennem give flere mulighed for at bidrage til en grønne omstilling som er omdrejningspunktet for os, fortæller Mads Lønnberg, stifter af Greengubator.

Lige nu skydes en prøveperiode på 6 måneder i gang, hvor den demokratiske model afprøves Her håber initiativtagerne, at flere vil se lyset i bæredygtighed - både som gæst i caféen, som kunde i butiksfællesskabet og som leverandør.

Nede på jorden

Alle virksomheder der har produkter i butikken inviteres til at være en del af butiksfællesskabet. Her arbejdes primært med lokale og bæredygtige leverandører. Og det er alt fra telefoni, is, bøger til sko lavet af bildæk, men det er også ydelser og medlemskaber hos organisationer, der støtter et godt formål.

-Vi forsøger at lave en skabelon og være et forbillede for andre, som vil gøre det sammen som os og sætte mere fokus på den grønne omstilling - noget der er nødvendig for de fremtidige livsbetingelser på jorden. Helt lokalt vil vi skabe et sted, som der er sjovt at være - et positivt sted der kan inspirere i stedet for at diktere. Jeg tror vi kan gøre en stor forskel, siger Nadim T. Alwi som også er bestyrelses formand for Greencubator.

Bestyrelsesformanden fortæller også, at de godt er klar over, at det kan virke uoverskueligt,  når der tænkes store tanker om bæredygtighed, for det at skulle rede hele verden, er en mundfuld. I virkeligheden er det i ens tætte relationer, man gør en forskel fortæller han. Her mener han, at den grønne adfærd spredes som ringe i vandet.

Nede på jorden slår dørene op onsdag 8. september klokken 9. Her vil dagen byde på kaffe, live musik og god energi. Og så vil der være gratis økologiske nødder til alle fra Nøddebazaren. Det eneste du skal gøre er at medbring en beholder, så emballagen spares.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce