Annonce
København

Mai & Rådhuset: Glad regn af penge fra rådhuset åbner København efter trælst år

Carsten Mai kommenterer hver uge det politiske liv på Københavns Rådhus.

En politisk forhandling er en succes, når alle parter siger, at de har vundet. Det er situationen på rådhuset, efter at partierne bag årets budget har fordelt den pose penge der blev til overs.

Med overborgmester Lars Weiss (S) som forhandlingsleder har partierne nu kastet penge efter en række særdeles gode formål. Forhandlingerne strakte sig over nogle dage, men gik relativt let.

Pengeregnen fra rådhuset er vigtig. Mange af midlerne går nemlig til hjælpepakker til børn og unge, og til socialt udsatte og ensomme ældre københavnere, så de kan få livet tilbage efter nedlukningen. Der er også hjælp til Københavns trængte oplevelseserhverv som restauranter og hoteller. I alt bruges der 80 mio. kr. ekstra på Coronahjælp til København.

Annonce

Overborgmester Lars Weiss understreger, at det er helt afgørende at hjælpe de københavnere, som har lidt mest under nedlukningen, og nævner bl.a. de ældre, de socialt udsatte samt byens børn og unge.

De radikales borgmester, Mia Nyegaard, hæfter sig bl.a. ved en styrket social indsats på Anker Jørgensens Plads i Sydvest som er præget af alkoholikere, mens den konservative leder, Jakob Næsager, fremhæver det store skud vitaminer aftalen giver foreningslivet for børn og unge. I alt afsættes der 181 mio. kr. til at forbedre de fysiske forhold for byens børn.

Dansk Folkepartis spidskandidat, Finn Rudaizky, har også fået en mangeårig mærkesag på plads. Nemlig kontrol med at kun handicappede benytter de særlige parkeringspladser i byen, der netop er reserveret til dem, der ikke kan parkere langt fra deres bolig.


Den nye aftale understreger, at når en krise rammer København, kan vores politikere stå sammen.

Carsten Mai


Fra SF’s borgmester, Sisse Marie Welling, lyder der bl.a. opbakning til den del af aftalen der går på at sikre bedre normeringer i daginstitutionerne. I alt går der 382 mio. kr. til bedre velfærd i hele byen.

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fremhæver den hjælpende hånd til byens virksomheder, hvoraf mange er helt i knæ efter mere end et år med pandemien.

Det gik rimeligt tjep at dele pengene ud. Det vil ikke gå lige så let ved de kommende budgetforhandlinger. Dels går de i gang kort tid før kommunalvalget, og partierne skal derfor markere sig.

Dels handler et budget ikke kun om at fordele penge men også om at skaffe dem. Det er ikke lige så politisk let som at dele ud af et overskud. Her og nu har byens budgetpartier dog i god ånd og stemning rakt hænderne ud til dem der har haft det sværest.

En lignende enighed når det store budget skal vedtages, vil mange københavnere sætte pris på. Men kommunalvalget til november vil trække linjerne tydeligt op mellem partierne. Mandaterne er i spil, og så kan den gode stemning let falde på gulvet.

Den tid den sorg. Den nye aftale understreger, at når en krise rammer København, kan vores politikere stå sammen.

Carsten Mai

Carsten Mai analyserer politikken i København. Han var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. I dag driver han konsulentvirksomheden Carsten Mai & Com som rådgiver virksomheder og organisationer om kommunikation og politik. Han er uddannet cand.scient.soc. og bor med sin familie i København. www.carstenmai.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce