Annonce
Detailhandel

Makkerpar skilles: Amager Records dropper nye plader og bliver ren secondhand

Niels Kjøngsdal fortsætter nu på egen hånd med Amager Records som rent pladeantikvariat på Amagerbrogade. Foto: Hanne Bjørton
Vejene skilles for pladeentusiasterne Niels Kjøngsdal og Jan Nørgaard, som i 2017 åbnede Amager Records sammen. Niels Kjøngsdal fører butikken videre på Amagerbrogade alene med brugte plader.

Makkerparret bag Amager Records, Niels Kjøngsdal og Jan Nørgaard, har besluttet, at deres veje skal skilles, og at Amager Records fremover skal være ren secondhand pladebutik.

Jan Nørgaard vil bruge sine kræfter i sit nye pladeselskab Closed Eyes Records samt ekspedere i film- og musikforretningen Beat på Vesterbro.

- Nu er boet gjort op, og vi skilles i god ro og orden. Hele beholdningen af brugte plader er intakt, og der er faktisk kommet endnu flere til, så det er fedt - nu starter jeg på en frisk, fortæller Niels Kjøngsdal, som kører Amager Records videre på egen hånd som pladeantikvariat. Det har hele tiden været de brugte plader, den lidt ældre musik og samler-objekterne, hans hjerte bankede mest for.

Annonce

I september 2017 åbnede de to pladeentusiaster Amager Records på Kirkegårdsvej med både nye og brugte plader. Butikken blev hurtigt populær blandt musikglade amagerkanere og københavnere, og godt et år senere blev den kåret som Månedens Butik af Amager Bladet og Danske Bank efter anbefaling fra mange læsere.

Jan Nørgaard (til venstre) og Niels Kjøngsdals pladebutik Amager Records på Kirkegårdsvej blev i december 2018 kåret som Månedens Butik. Arkivfoto: Anders Bentzon

Medvinden fortsatte, og efter to år på Kirkegårdsvej kunne Amager Records i 2019 udvide og flytte hovedbutikken til Amagerbrogade 126, mens filialen på Kirkegårdsvej fortsatte som Outlet 27.


Så lukkede vi op igen i marts, og folk var sultne. Vi har fået nye kunder både i marts og april

Niels Kjøngsdal


Ny lyttestation

Outlet 27 har nu holdt åben for sidste gang, og Amager Records skal fremover kun ligge på Amagers hovedstrøg.  Men først skal der laves lidt om i butikken.

- Der bliver et kaffehjørne, og så får butikken også en lyttestation til de kunder, der gerne vil høre musikken i ro og mag, fortæller Niels Kjøngsdal.

Coronanedlukningen har været svær for butikken.

- Vi prøvede med noget salg online, hvor folk så fik stukket deres plader ud gennem døren, men det viste sig at være dødens pølse. Vi var her lige så meget som vi plejede, men der kom kun tre kunder om dagen. Vi lukkede ned i februar og kunne få noget kompensation. Så lukkede vi op igen i marts, og folk var sultne. Vi har fået nye kunder både i marts og april, fortæller Niels Kjøngsdal.

Ombygningen er gået hurtigere, end han troede.

- Jeg havde først meldt ud, at jeg åbner igen i starten af juni, men slutningen af maj er realistisk. Man kan følge med på facebook - hvis jeg er klar til at åbne før, så gør jeg det.

Niels Kjøngsdal i butikken på Amagerbrogade. Foto: Hanne Bjørton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce