Annonce
Debat

Man behøver ikke at bygge 20.000 lejligheder for at få flere almene boliger

Jan Mathisen, Spidskandidat Kommunistisk Parti (R). Foto: Jens Mouvielle

Debat: Vi vil bygge over 20.000 almene boliger til 8.000 kroner om måneden, især i København”. Sådan sagde Mette Frederiksen i sin åbningstale.

Man undres over, at statsministeren kommer med en så markant udtalelse om boligsituationen i København og tre andre store byer under sin åbningstale.

Med Mette Frederiksens udmelding ved Folketingets åbning bliver det tydeligt, at hun har en stor bekymring for socialdemokratiets fremtidige rolle i København.

Annonce

Socialdemokraterne må have mærket stemningen hos vælgerne i København. En stemning, der har givet dem panik. Det er jo ikke dårligt.

Med den nye socialdemokratiske udmelding kan vi imødese flere luftkasteller på meget lidt jord, uden respekt for hørings- og fredningsbestemmelser i udvalgte kvarterer, uden indflydelse fra de mennesker, der skal bo og leve der.

Jan Mathisen (R)

Nu har socialdemokratiet i årevis stået i spidsen for en fejlagtig strategi, hvor antallet af kommunale/almene boliger er blevet stærkt reduceret.

Det gjorde man i 1994, hvor man solgte ud arvesølvet da 19.000 kommunale boliger i København bleven del af det spekulative boligmarked.

Det gjorde man med vedtagelsen af Ghetto-planen, hvis konsekvens betyder yderligere reduktion af billige almene boliger.

Det kan konstateres, at socialdemokraterne har været med til at trække flere kommunalt ejede/ almene billige boliger ud af boligmarkedet, end Mette Frederiksen nu lover at bygge.

Man behøver ikke at bygge 20.000 lejligheder for at få flere almene boliger. Her har jeg andre forslag:

  • Ombyg tomme kontor boliger til almene boliger.
  • Hvis lejligheder står tomme mere end for eksempel seks måneder, kan den eksproprieres og omdannes til almene boliger. Det gælder også lejligheder uden bopælspligt.
  • Hvis entreprenører ikke opfylder lokalplanernes krav om opførelse af almene boliger, eksproprieres et tilsvarende antal boliger.
  • Stop Ghetto-planen og gør almene boliger til en boligform, som alle kan betale. Det vil være den mest sikre måde, hvorpå København kan blive både blandet og mangfoldig.
  • Gør som Berlin, der vil gribe ind overfor de store boligspekulanter, og nu skal behandle forslag om eksprioritering af boligselskaber med over 3000 lejligheder. Et forslag som fik 56 procent af stemmerne ved en folkeafstemning.

Allerede i dag foregår udarbejdelsen og beslutningen af lokalplaner i København enormt udemokratisk hen over hovedet på Københavns borgere - tænk bare på Stejlepladsen, Lærkesletten og Lynetteholmen.

Med den nye socialdemokratiske udmelding kan vi imødese flere luftkasteller på meget lidt jord, uden respekt for hørings- og fredningsbestemmelser i udvalgte kvarterer, uden indflydelse fra de mennesker, der skal bo og leve der.

Mette Frederiksens tale er endnu en god anledning til at fremhæve behovet for én ny kurs - København for mennesker og natur – ikke profit.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Kultur

Han startede med et stykke affald: Nu er Alfreds værk udvalgt til en eksklusiv udstilling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Byliv

Kæmpe marked kommer til Sydhavnen: Interessen blæser os omkuld

Kultur

Kevin var en vigtig del af Sydhavnen: Nu lever han videre i stor hyldest

Navne

Helene fandt på kirkens klatrevæg til himlen: Nu skifter hun til Jesuskirken

Byliv

Mikkel slår dørene op til Sydhavnens nye spisested: Jeg har aldrig oplevet så stor interesse

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Annonce