Annonce
MÅNEDENS AMAGERBUTIK

Her går kunderne shopamok i karameller, krukker og lakridser

Maria var på vej ned i kulkælderen på grund af coronanedlukningen, men Live Shopping på Facebook har skabt fundamentet for en lys fremtid. Foto: Jan Jeppesen.
Maria Pape, kvinden bag den charmerende interiørbutik Frk Pape i Holmbladsgade 5, er én af mange butiksejere, der har været udfordret både økonomisk og mentalt. Og med udsigt til lukke og slukke for livsprojektet. Frk Pape er kåret til Månedens Amagerbutik for april.

Det begyndte som et mareridt i december, da regeringen lukkede Danmark ned for anden gang. I den lille interiørbutik i Holmbladsgade, Frk Pape, var den første tanke, der slog ned i ejeren Maria Pape, at butikken ville åbne igen efter nytår. Men krisen varede alt for længe. Tre måneder med en lukket butiksdør og ingen omsætning.

Nu er Maria Papes charmerende butik, der er et virvar af interiør til bolig, tøj og sko, krukker, tæpper, olier, chokolade og lakridser, for anden gang blevet kåret til Månedens Amagerbutik. Maria gjorde nemlig det umulige muligt. Hun forhindrede en permanent lukning af livsprojektet.

I nærmest desperation for at få omsætning til at betale husleje og regninger begyndte hun at sælge varer via Live Shopping på Facebook.

Annonce

Den første aften rundede omsætningen 20.000 kroner. Det svarede til omsætningen på hele tre hverdage i butikken før coronakrisen.

- Live Shopping er kommet for at blive. Jeg kan ikke undvære det. Jeg sender hver tirsdag aften til over 150 kunder, forklarer en glædesstrålende Maria med favnen fuld af blomsterbuket og diplom fra AmagerLIV og Danske Bank, der for fjerde sæson skal finde frem til Årets Amagerbutik på baggrund af syv kåringer af Månedens Amagerbutik i 2021.

Maria viser en pose med en avanceret udgave af skolekridt, der er et stort salgshit. Foto: Jan Jeppesen.

Lakridser hitter

Maria er meget overrasket over, hvad der hitter mest hos kunderne på en salgsaften.

- Det er karameller og lakridser. Ja, jeg er faktisk lidt i chok. Men lakridserne fra Mrs. Spice, der er en avanceret udgave af skolekridt, går som varmt brød. Folk køber både fire og fem poser ad gangen, selvom en enkelt pose koster en halvtredser. Men jeg sælger også mange krukker og tæpper, forklarer Maria.

Ved Live Shopping får Maria hjælp af to gode veninder, som bliver aflønnet med aftensmad.

- Jeg kunne ikke klare det alene, så jeg er taknemmelig for venindernes indsats. Det kræver også mere af mig, når jeg skal sælge udenfor normal åbningstid. Der skal være mere styr på varelageret og der skal helst være nogle nyheder hver tirsdag. Mange kunder vender tilbage, men der kommer også nye til, og jeg kan heller ikke bare vise det samme igen og igen, fastslår butiksejeren.


Jeg kunne ikke klare det alene, så jeg er taknemmelig for venindernes indsats. Det kræver også mere af mig, når jeg skal sælge udenfor normal åbningstid.


Annonce

Henter varer privat

Normalt sender Maria to en halv time. Det kan godt være opslidende, når hun skal være fysisk i butikken fra klokken 10.00 og frem til midnat. Der skal også være styr på, hvordan varerne kommer ud til kunderne.

- Jeg bor i Tårnby, så mange kunder kommer forbi privaten for at hente deres varer, mens andre kommer i butikken. Og når de alligevel er i butikken, så shopper de lige lidt ekstra. Det er alle pengene værd, siger Maria, der også har fået kunder fra Skagen, Skive og Give.

Maria indrømmer, at hun næppe var kommet på idéen med Live Shopping, hvis det ikke havde været for coronapandemien.

Hun tjener gode penge på salget, men det er langt fra nogen dans på roser at drive forretning i disse tider:

- Jeg arbejder langt mere end tidligere. Og jeg skal stadigvæk kompensere for den tabte omsætning sidste år, men det er et godt koncept, der betyder meget for mig, forklarer Maria, der med kåringen er nomineret til at modtage prisen som Årets Amagerbutik 2021.

Månedens Amagerbutik

Du kan anbefale en butik på AmagerLIVs Facebook-side.

Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Amagerbutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af AmagerLIVS redaktør Jan Jeppesen, medierådgiver Henrik Clausen, filialdirektør Dorthe Ankersen og souschef Morten Lasson vil udvælge Månedens Amagerbutik på baggrund af anbefalingerne.

På grund af coronakrisen har kåringerne været suspenderet i marts. Derfor er der kåret to butikker i april.

2021-kåringer: ARPIL: Frk Pape i Holmbladsgade.

Filialdirektør Dorthe Ankersen, Danske Bank, og medierådgiver Torben Vestergaard, AmagerLIV, sørgede for blomsterbuket og diplom til Maria ved kåringen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce