Annonce
#72timer

Mathias trodsede dem, der sagde, at han aldrig ville blive til noget: Nu skal han være hjemløs i 72 timer

Mathias McKinnon skal leve på gaden i tre dage som frivillig hjemløs. Foto: Christian M. Olsen
For 23-årige Mathias McKinnon har opvæksten ikke altid været nem. Men han ved, at der er nogen, der har det værre. Nu skal han være frivillig hjemløs i tre døgn i forbindelse med projektet #72timer

Når klokken slår 12 onsdag 28. april siger Mathias McKinnon for en stund farvel til sin seng og sine trygge rammer.

I 72 timer sætter den 23-årige elektriker hverdagens trummerum på pause for at leve som hjemløs. Mathias har meldt sig som frivillig til projektet #72timer, hvor KøbenhavnLIV sammen Hus Forbi sætter fokus på og rejser penge til hjemløse. Det sker i forbindelse med Hus Forbis 25-års jubilæum.

I de tre døgn skal Mathias leve som hjemløse og rapportere og fortælle om, hvilke vilkår man går igennem som beboer på gaden. Du kan løbende gennem de 72 timer følge med i Mathias’ liv på gaden med de udfordringer og oplevelser, der følger med, på KøbenhavnLIVs facebook-side.

Annonce

Født med taleproblemer

Der er flere grunde til, at Mathias har meldt sig som frivillig til projektet, der i alt sender frivillige hjemløse ud i ti områder af hovedstaden.

Han er født med taleproblemer, og udfordringerne med stemmen voldte problemer i hans opvækst, hvor han adskillige gang blev mødt af mennesker, der ikke troede på ham.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke ville blive til noget, siger Mathias.

Men det blev han. For med en ukuelig viljestyrke, ekstra undervisning, en familie, som troede på ham og skoleskift, hvor han pludselig blev mødt med forventninger, fik han sin eksamen. Og i februar sidste år modtog han sit svendebrev som elektriker fra El-hjørnet på Frederiksberg. Hans store drøm gik i oplevelse.

- Det kan godt være, at jeg har haft det hårdt, men jeg ved, at der er mange, der har det langt værre. Derfor vil jeg gerne prøve at være frivillig hjemløs i tre døgn for at være med til at sætte fokus på hjemløse, siger Mathias McKinnon, der i fritiden dyrker crossfit og tidligere har været en passioneret håndboldspiller.

Annonce

Dronningens Ur

Mathias McKinnon var sidste år i Den Kongelige Livgarde, hvor han modtog Dronningens Ur – en hædersbevisning, der uddeles af Dronning Margrethe til en garder, der er udpeget af kammerater og befalingsmænd.

- Garder McKinnon har et rigtigt godt humør på vagterne på slottene, selv i de sene nattetimer oplever man en særdeles veloplagt og professionel garder med overskud til også at hjælpe de andre, lød det blandt andet i begrundelsen.


Det kan godt være, at jeg har haft det hårdt, men jeg ved, at der er mange, der har det langt værre.

Mathias McKinnon


Om Mathias kan bruge nogle af sine erfaringer fra Livgarden i de tre døgn som frivillig hjemløs, er ikke til at vide. Men at det bliver hårdt, er han ikke i tvivl om.

- Jeg er sikker på, at det bliver en spændende oplevelse, men også meget grænseoverskridende. Det bliver ikke det fedeste at skulle standse folk for at tigge om penge, siger han.

Mathias McKinnon får støtte undervejs af personer fra hjemløse-miljøet, hvor han skal stifte bekendtskab med mennesker, der lever som hjemløse af forskellige årsager.

Sådan støtter og donerer du

Som virksomhed skriver du det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk hvorefter Hus Forbi sender en faktura. Private køber en avis af den lokale Hus Forbi-sælger og skriver det betalte beløb på sms til 30504816. Indsamlingen varetages alene af Hus Forbi.

Hvorfor #72timer ?

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne. I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation. #72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Jackpot

Pensionist vinder stor Lotto-gevinst: Jeg rystede i benene, da jeg cyklede hjem

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce