Annonce
Debat

Medlemmer af lokaludvalget vil have de unge med: Glem vanetænkningen

Lartey Lawson (tv) og Allan Marouf - på bænken i forgrunden - ved byrumsmøblerne ved Heibergskolen, der blev opført sidste sommer. Foto: Jon Oppfeldt-Jackson/Østerbro Lokaludvalg

De fleste har nok bemærket, at Østerbro er populær blandt børnefamilier, og også på ældreområdet er vi godt repræsenteret. Men bydelens unge bliver ofte overset. Det vil vi gerne ændre i Østerbro Lokaludvalg.

Noget af det vi derfor rigtigt gerne vil - og som vi samtidigt har allersværest ved - er at rekruttere og fastholde unge til det nærdemokratiske arbejde. Og vi har fundet ud af, at andre har præcis samme problem.

Lad os på Østerbro og i Nordhavn skabe rum for, at de unge selv kan træffe beslutninger og drive projekter fremad.

Lartey Lawson og Allan Marouf

Det er en kendt sag, at lokalpolitik ikke just er de unges foretrukne fritidsaktivitet. Og selvom der – indrømmet – er mere mediedækning på indenrigs- og udenrigspolitik, så er der masser at hente, hvis man involverer sig i det nære demokratiske arbejde.

Annonce

Nogle af vores projekter i Østerbro Lokaludvalg er derfor især tiltænkt unge. Det gælder for eksempel ”Mødesteder for Unge”, en idé der stammer fra vores bydelsplan 2016-2019. Allerede dengang kunne vi slå fast, at Østerbro mangler uformelle steder hvor unge kan mødes.

Vi samarbejdede med Heibergskolen, hvor vi fik en stor gruppe børn til at deltage i udvikling og byggeri af et møbel. Det er nu tilgængeligt for alle, som lægger vejen forbi Heiberskolen uden for normal skoletid.

Da vi skulle bygge et møbel ved Krudttønden, havde vi svært ved at rekruttere de unge til at deltage. Her lykkedes vi ikke med at oprette et samarbejde med en skole, så projektet kunne blive en del af undervisningen. Men møblet kom op, og vi glæder os til at se det taget i brug, når vejret igen bliver lysere og lunere.

I processen har vi gjort os en vigtig erfaring; vi skal være meget bedre til at møde de unge lige præcis hvor de er, nemlig i skoler og på uddannelsessteder. Vi skal stille midler og viden til rådighed, så de unge selv får lov at drive de projekter og politiske dagsordener, som interesser dem.

Lad 2022 være året hvor vi som bydel beslutter at reel, ungedrevet politik. Lad os på Østerbro og i Nordhavn skabe rum for, at de unge selv kan træffe beslutninger og drive projekter fremad. Og lad os blive bedre til at opsøge skoler og uddannelsessteder og gå i dialog. Masser af unge har masser af gå-på mod og idéer, men mangler viden om hvor de skal gå hen for at få opbakning og praktisk hjælp til fundraising.

Og til slut en opfordring til Østerbro og Nordhavns unge: Stil op til lokaludvalget!  Vi har valg i starten af februar. Alle over 18 kan stille op eller være med til at stemme på vegne af en forening, organisation eller lignende. Kontakt vores sekretariatet eller besøg vores hjemmeside for at få mere information. Deadline er på fredag.

Alle over 18 kan stille op eller være med til at stemme på vegne af en forening, organisation eller lignende. Kontakt vores sekretariatet eller besøg vores hjemmeside for at få mere information.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce