Annonce
Debat

Mellemformerne adresserer på ingen måde de udfordringer, børn med udviklingsforstyrrelser har - tværtimod.

Autismeforeningen skriver i debatindlægget, at de gentagne gange, uden held, har forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen om mellemformerne har været vidende om, at rapporten, som beslutningen bygger på, ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Debat: 30. august besluttede Frederiksbergs kommunalbestyrelse, med undtagelse af Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet, at såkaldte mellemformer skal indføres som erstatning for et stort antal pladser på Skolen ved Nordens Plads, som har rigtig mange elever med diagnoser/handicap, herunder autisme og ADHD og tilsvarende funktionsnedsættelser.

Beslutningen blev truffet på baggrund af en analyse, med dertil hørende anbefalinger, udført af Kommunernes Landsforenings analyseenhed, KLK/komponent.

For Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg var det meget overraskende at læse rapportens vurderinger og anbefalinger

Annonce

Fra vores synspunkt adresserer mellemformer, som de er beskrevet, på ingen måde de udfordringer, børn med udviklingsforstyrrelser har - endda tværtimod. I sit svar på vores henvendelse kan direktør Jonathan Schloss fra KLK/komponent da også oplyse, at rapporten ikke er baseret på "ekspertise i specifikke diagnoser, herunder autisme." Rapporten er derimod "en analyse af udgiftsniveauet og styring- og rammebetingelser på specialundervisningsområdet".

Vi har nu gentagne gange, uden held, forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen har været vidende om, at rapporten ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn?

Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg

Vi har nu gentagne gange, uden held, forsøgt at få svar på, om partierne bag beslutningen har været vidende om, at rapporten ikke er baseret på et indgående kendskab til de berørte børn?

Og vi er særligt interesserede i at få beskrevet, hvordan kommunen mener, at den med denne beslutning overholder blandt andet folkeskolelovens bekendtgørelse om specialundervisning, samt loven om forskelsbehandling på grund af handicap, hvor der står:

§ 5: 'Ingen må udsætte en anden person for direkte eller indirekte forskelsbehandling på grund af dennes handicap.'

Stk. 2: 'Der foreligger direkte forskelsbehandling, når en person på grund af dennes handicap behandles ringere, end en anden person bliver, er blevet eller ville blive behandlet i en tilsvarende situation.'

Vi håber med dette indlæg endelig at få et svar fra borgmester Simon Aggesen (K) og formanden for uddannelsesudvalget, Michael Vindfeldt (S), da vi trods gentagne forespørgsler om dokumentation for rapportens anbefalinger hos KL endnu ikke har kunne få indsigt heri.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce