Annonce
Politik

Michael Fjeldsøe tror ikke slaget om Rytterskolen er tabt: - Der ér tid til at træffe en bedre beslutning

Formand for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe. Arkivfoto: Michael Paldan
Valby Lokaludvalg blev aldrig spurgt, før det blev besluttet, at der skal være misbrugscenter i Rytterskolen i Annexstræde, når biblioteket flytter. - Det er at undervurdere lokaludvalget og borgerne, siger lokaludvalgsformand Michael Fjeldsøe.

- Jeg synes, det er helt mærkværdigt, at man holder sådan noget hemmeligt for lokaludvalg og borgere. Og jeg synes også, det er unødvendigt.

Sådan siger formand for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe, efter at ValbyLIV afslørede i en artikel i fredags, at Rytterskolen i Annexstræde skal bruges som alkohol- og stofambulatorium i dagtimerne, når Valby Bibliotek flytter til en ny bygning på Toftegårds Plads, forventeligt i 2025.

Det blev allerede besluttet i et budgetforlig i efteråret 2020, men beslutningen har ikke været til behandling i Valby Lokaludvalg, og der har heller ikke været nogen borgerinddragelse.

Annonce

Sagen var lukket og fortroligstemplet, fordi Rytterskolens fremtidige brug var en del af en såkaldt samlokaliseringscase med andre involverede adresser. Økonomiforvaltningen oplyste i fredags, at på grund af fortrolige salgsoplysninger, mulige nye lejemål og omrokering af arbejdspladser var sagen fortrolig, indtil det sidste lejemål blev godkendt ved Borgerrepræsentationens møde 23. september i år.

Men den forklaring vil Michael Fjeldsøe gerne udfordre.

- Som jeg forstår det er argumentet, at der indgår en ejendomshandel i en pakke. Men det er jo en løsning, Økonomiforvaltningen selv har pakket. Rytterskolen er jo ikke til salg. Så det er en konstrueret begrundelse, de kunne bare have skilt de sager ad. Så jeg synes grundlæggende, det er helt forkert, at vi ikke er blevet inddraget i det forberedende arbejde op til budgetforhandlingerne for over et år siden, siger han.

Selv om fortroligheden blev ophævet på mødet i Borgerrepræsentationen 23. september, blev sagen ved en fejl fortsat holdt lukket i mødereferatet, indtil ValbyLIV pointerede det overfor forvaltningen og overborgmester Lars Weiss i fredags.

- Ja, man kan ikke fortænke nogen i at tænke, at det var smart at holde det lukket, indtil vi har holdt valg i morgen, siger Michael Fjeldsøe.

Der er tid nok

Lokaludvalgsformanden har før oplevet, at sager har været lukket for offentligheden.

- Hvis det er noget, borgerne nok bliver utilfredse med, så finder man tit på sådan nogle begrundelser for, at så skal sagen holdes lukket. Men det er at undervurdere både lokaludvalgets og borgernes evne til at håndtere sådan nogle sager, siger lokaludvalgsformanden og uddyber:

- Man kan ikke skyde os i skoene, at vi ikke vil være med til at løse sociale problemer. Vi tog imod flygtninge på Ottiliavej, genhusning af Mændenes Hjem og at bygge sociale boliger i Smedestræde, hvor vi ellers arbejdede med at placere biblioteket. I alle tre tilfælde fik vi det først at vide med meget kort varsel og måtte insistere på, at borgernes skulle inddrages.

Selvfølgelig skal forligskredsen bag sidste års budgetforlig være villig til at åbne sagen, men det synes jeg også, at der er tid til.

Michael Fjeldsøe, formand Valby Lokaludvalg

Selv om overborgmester Lars Weiss i fredags udtalte, at beslutningen om Rytterskolens fremtid er "meget nagelfast", tager lokaludvalget sagen op.

- Ja det gør vi da. Når vi regner med at tage et nyt bibliotek i brug i 2025, så er der tid til at tilrettelægge en anden hemmelig budgetsag i de fire år. Selvfølgelig er der truffet en beslutning, men man kan ikke sige, at der ikke er tid til at træffe en ny og bedre beslutning. Selvfølgelig skal forligskredsen bag sidste års budgetforlig være villig til at åbne sagen, men det synes jeg også, at der er tid til, siger Fjeldsøe.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce