Annonce
KLUMME

Midt i en jazztid på Halmtorvet

Ann Farholt og Henrik Bay jazzer på Halmtorvet. Foto: Githa Schultz

Vesterbro har virkelig budt på spændende jazzoplevelser, og i det hele taget har bydelen sprudlet af liv og underholdning de sidste mange uger også på grund af fodboldeuforien.

Vesterbros bar af en feriefest, nemlig H9 på Halmtorvet, har både sørget for fodboldunderholdning på storskærm og masser af gode navne her under Copenhagen Jazz Festival.

Og en onsdag over middag, hvor jeg egentlig havde planlagt at høre noget jazz med gruppen Intrio, der består af Michelle Djarling, Ann Farholt og Lone Selmer, kom jeg i god tid, fordi der som regel er fyldt op når Intrio optræder. Men her var Copenhagen Jazz Festival allerede i gang med Ann Farholt Duo - en skøn overraskelse, jeg ikke havde læst mig frem til.

Annonce

Sangerinden Ann Farholt - også kendt som bakkesangerinde, hvor hun for nylig høstede topanmeldelser i diverse aviser - er allerede en veletableret jazzsangerinde gennem årtier. Under jazzfestivalen har hun bevæbnet sig med nogle af Danmarks bedste musikere, og den dag jeg var forbi, hed guitaristen Henrik Bay. Begge garvede indenfor især jazzmusikken og tidligere musikalske samarbejder, men ikke mindst chillaxed og underholdende sammen i en svær grad.

Henrik Bay er en habil guitarist, i virkeligheden nok en af Danmarks bedste. En mand af få ord og altid kun med vand eller kaffe ved sin side indtil pausen i sidste sæt, hvor han under sig selv en enkelt øl. Han er skarp på strengen med og uden plekter. Man skal tæt på for at få øje på plektret, når Henrik spiller på sin guitar, og tøjklemmerne praktisk er sat fast om noderne på stativet i eventuel vind. En musiker med orden på sit shit i dæmpede farver cool calm collected, som supplerer Ann Farholt perfekt - farverig, fyrig og sprudlende. En topprofessionel og underholdende duo i hinandens selskab og modsætninger til et begejstret publikum.


En veninde sagde engang, at musikere er gode elskere, og så lader vi den frække bemærkning simre i sommervarmen.

Githa Schultz


Henrik Bay er fast kapelmester gennem 12 år på Cafe Intime på Frederiksberg om søndagen og spiller fast sammen med Chris Tanner og Jens Kristian Andersen +special guests i 'Chris Tanners Tuesday Jazz' på Charlie Scotts Bar i indre by. Og har ellers optrådt både i udlandet som i Danmark i alle mulige konstellationer med navne som Susanne Lana og Lill-Babs for eksempel. Eller lavet pladeindspilninger med den smækre svenske sangerinde Sylvia Vrethammar eller Putte Wickman, for bare at namedroppe få i et hav af et langt professionelt musikerliv-og CV.

Henrik og Ann mødte hinanden i tidernes morgen i 1980'erne på 'Nezers Pianobar' epicentret dengang for jazz skabt af jazzmusikeren Ole Nezer, og er siden da indgået i mange musikalske samarbejder fra midten af 1980'erne, hvor Henrik flyttede til København fra Svendborg og blev professionel musiker.

En veninde sagde engang, at musikere er gode elskere, og så lader vi den frække bemærkning simre i sommervarmen. Men vi befinder os på Halmtorvet midt i en  hot jazztid. Halmtorvet, der ikke længere er nær så frækt som i min opvækst. Men til gengæld langt mere musikalsk nu, hvor fliselise-miljøet er skiftet ud med kultur, øl og jazzmusik. Og jazzfesten fortsætter indtil  24. juli arrangeret af Copenhagen Jazz Festival.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce