Annonce
København

Millioner til Vesterbro: Weekendåbent i Dugnad og renovering af havnebadet

. Arkivfoto: René Mølskov
Ganske få millioner er målrettet Vesterbro i det netop overståede budgetforlig. Alligevel er enkelte meget vigtige midler øremærket lokale initiativer.

Trods både lokaludvalgets, mange naboernes og lokale virksomhedernes ønske om et øget driftsbudget for stofindtagelsesrummet H17, valgte budgetparterne det fra. Det var en bet for arbejdet omkring den åbne stofscene. Til gengæld lyttede det politiske flertal til det brændende ønske om at Café Dugnad igen kan holde åbent i weekenderne.

Café Dugnad, der ligger i Kødbyen, tilbyder udsatte stofbrugere mad og drikke, toilet, bad og en tiltrængt pause og sårpleje. Til gengæld har der i længere tid været lukket i weekenderne. Nu har man angiveligt erkendt, at det var det forkerte sted at spare og politikerne afsatte igen 200.000 kroner i både 2022 og 2023 til at holde åbent i weekenderne.

Penge til havnebadet

Det havnebad, der i dag ligger ved Fisketorvet er faktisk det første havnebad i København. Det lå oprindeligt ved Islands Brygge, men da der skulle opføres et nyt og større havnebad ved Islands Brygge sejlede man det gamle over til Vesterbro. Havnebadet er fra 2002 og trænger efterhånden til en overhaling. Det har lokaludvalget flere gange råbt op om her i VesterbroLIV og nu blev der lyttet på Rådhuset.

Det er dog i første omgang en bevilling til planlægning, som politikerne har afsat midler til. Der er afsat 1,7 millioner kroner på anlæg i 2022 til at udarbejde et forslag til det nye havnebad.

Annonce

Renovering af Kødbyen

Et andet sted, der trænger til en kærlig hånd, er Kødbyen, der har vist sig at være i forfald. I første omgang er der afsat 2,1 million kroner på service årligt fra 2022 og frem til at nedsætte indtægtskravet i Kødbyen.

Derudover skal Økonomiforvaltningen udarbejde en langsigtet finansieringsplan fra 2023 til at nedbringe vedligeholdelsesefterslæbet.

Annonce

Byrumsbane på Enghave Plads

På Enghave Plads har politikkerne et ønske at omdanne en del af boldburet til en såkaldt byrumsbane med kunstgræs. Derfor har de valgt at afsætte en planlægningsbevilling på 200.000 kroner for at afsøge mulighederne for byrumsbanen.

Annonce

Flere kunstpladser

Der er efterspørgsel på flere kunstpladser på Halmtorvet. Derfor er der afsat 700.000 kroner årligt i 2022-2025 til standardleje og driftsudgifter.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce