Annonce
Byliv

Mysteriet er løst: Den forsvundne gravsten er fundet

Jens Robdrup er lykkelig over at være blevet genforenet med den 105 år gamle familiegravsten, som nu er tilbage på gravstedet på Frederiksberg Ældre Kirkegård. Foto Bo Børresen
FrederiksbergLIV's omtale af en 105 år gammel familiegravsten, der var forsvundet fra Frederiksberg Ældre Kirkegård, har ført til, at familie og gravsten nu er blevet genforenet efter to års adskillelse.

"En ukristelig handling på indviet jord" og "vanhelligelse af et gravsted".

Det var de helt store gloser, Jens Robdrup havde i brug, da han for noget tid siden i desperation henvendte sig til FrederiksbergLIV og bad det lokale nyhedsmedie om hjælp til at opklare mysteriet om, hvad der var blevet af hans families gravsten, som var forsvundet fra Frederiksberg Ældre Kirkegård.

Siden Jens Robdrups mor blev begravet i juni 2019 havde ingen i familien set noget til den store familiegravsten med en anslået vægt på omkring et halvt ton. Jens Robdrup havde efterlyst gravstenen vidt og bredt hos Frederiksberg Kommune, menighedsrådet, biskoppen og sågar hos politiet, ligesom han - med egne ord - havde henvendt sig til landets stenhuggere. Alt sammen uden resultat.

Annonce


Jeg har intet haft med den sten at gøre.

Ilone Johannesen


Først da FrederiksbergLIV i slutningen af maj fortalte historien, kom der skred i sagen. Hos Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri, der er i samme koncern som Frederiksberg Stenhuggeri, læser man nemlig også FrederiksbergLIV.

En medarbejder fra Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri ringede til Frederiksberg Kommunes begravelsesvæsen og oplyste, at familiegravstenen befandt sig hos dem, og at de blot ventede på, at familien ville henvende sig for at fortælle, hvad der skulle ske med stenen.

- Jeg har intet haft med den sten at gøre

Nyheden om at den 105 år gamle familiegravsten var lokaliseret, skabte naturligvis glæde hos Jens Robdrup.

Hvordan den er havnet hos Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri, forbliver dog et mysterium for Jens Robdrup. Han fastholder, at hverken han eller noget andet familiemedlem har bedt om at få gravstenen kørt væk fra Frederiksberg Ældre Kirkegård, og at der i øvrigt ikke er plads til flere inskriptioner på gravstenen.

Hos Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri lyder forklaringen, at man afhentede gravstenen på foranledning af den bedemand, der forestod begravelsen af Jens Robdrups mor tilbage i juni 2019. Ifølge at brev, som Frederiksberg Kommune har sendt til Jens Robdrup 28. maj 2021, har Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri oplyst, at der kan have været tale om en hastesag, da stenen i sin tid blev fjernet uden en arbejdsseddel.

Den tilknyttede bedemand, Ilone Johannesen, Din Lokale Bedemand i Brønshøj, fastslår derimod, at hun aldrig har bedt hverken Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri eller Frederiksberg Stenhuggeri om at afhente gravstenen:

- Jeg har intet haft med den sten at gøre, understreger Ilone Johannesen i en telefonsamtale med FrederiksbergLIV.

Annonce

Tilbage hvor den hører hjemme

Hvad der helt præcis er sket og ikke er sket, forbliver sandsynligvis uafklaret. Det vigtigste er dog, at familiegravstenen er tilbage i familiens varetægt - og ikke mindst tilbage på familiegravstedet på Frederiksberg Ældre Kirkegård, hvilket Gladsaxe Sten- og Billedhuggeri har sørget for.

Det er da også genforeningen med familiegravstenen, som Jens Robdrup først og fremmest fokuserer på:

- Det er og bliver det vigtigste, fastslår han og klapper tilfreds den velvoksne gravsten, som er tilbage, hvor den hører hjemme. På familiegravstedet på Frederiksberg Ældre Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce