Annonce
Kultur

Nørrebro Bibliotek vinder publikumspris: Indbyder til fællesskab og fordybelse

Indenfor Nørrebro Biblioteks vægge åbner der sig en lille by med plads til fællesskab og fordybelse. Nu kan biblioteket også bryste sig at at være vinder af publikumsprisen ved den årlige bygningspræmiering i Københavns Kommune. Foto: Thomas Vilhelm

Nørrebro Bibliotek er noget for sig - det vidner, de 2.707 stemmer om som er afgivet i forbindelse med uddelingen af publikumsprisen ved den årlige bygningspræmiering i Københavns Kommune.

Biblioteket flyttede i 2019 sammen med Nørrebrohallen i den over 100 år gamle sporvognsremise på Den Røde Plads midt på Nørrebro. Ombygningen, der blev foretaget i forbindelse med bibliotekets indflytning, er så vellykket, at københavnerne har kvitteret med publikumsprisen ved årets bygningspræmiering i Københavns Kommune.

Udefra er der ikke sket den store forandring foran Nørrebro Bibliotek, men inden for de smukke porte lander man i en lille by i byen. Foto: Thomas Vilhelm

- Udefra er der ikke sket den store forandring, men inden for de smukke porte lander man i en lille by i byen med stræder og gader, små pladser og samlingspunkter for folk i alle aldre. Stedet indbyder i høj grad til fællesskab og fordybelse,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Annonce

Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere otte af årets ti nominerede byggerier: Cityringens stationer, Frihedsmuseet, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne samt Amager Bakke.

Fakta

Tidligere vindere af publikumsprisen:

2018: Axel Towers

2019: Amaryllis Hus

2020: Hotel Ottilia

  • De ti nominerede byggerier ved årets bygningspræmiering var Cityringens stationer, Frihedsmuseet, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne, Amager Bakke, Charlottetårnet samt Lille Langebro.
  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.
  • Almindeligvis afholdes selve præmieringen som et event i Festsalen på Københavns Rådhus. Af hensyn til den nærværende coronasituation offentliggøres de præmierede byggerier i stedet på kk.dk/bygningspraemiering.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce