Annonce
Debat

Nørrebro Park Skole bliver testet for forurening

Mette Annelie Rasmussen. Pr-foto

Læserbrev: Hvert år dør 4.200 danskere for tidligt som følge af luftforurening, og 440 af dem er københavnere. Dertil kommer sygedage, sygehusindlæggelser og forkortet levetid for mange mennesker, der er påvirket af luftforurening. Så vi skal gøre, hvad vi kan for at nedbringe luftforureningen i København.

Derfor har Radikale Venstre fået sat penge af til et pilotprojekt, hvor den såkaldte fotokat-teknologi afprøves for at se, hvor effektiv teknologien er.

Fotokatalyse er en luftrensningsteknologi, som består af en belægning, der påføres facader, fliser, asfalt og andre overflader, og som renser luften. Data tyder på, at man med teknologien lokalt kan reducere mængden af NOx i luften med op til 27 procent.

Annonce


Det er vigtigt, at vi går forrest og understøtter nye teknologiformer, der kan forbedre københavnernes sundhed.

Mette Annelie Rasmussen


Vi har nu besluttet, at det bliver Nørrebro Park Skole, som bliver teststed for den nye teknologi. Teknologien bliver påført på overflader rundt om skolen, og luftforureningen overvåges igennem et år for at måle resultaterne. Teknologien kan knapt nok ses på overfladerne.

Det er vigtigt, at vi går forrest og understøtter nye teknologiformer, der kan forbedre københavnernes sundhed. Og hvis teknologien er så effektiv, som vi håber, bliver elever og lærere på Nørrebro Park Skole de første til at høste gevinsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce