Annonce
Byliv

Nano har bragt sit hjemland til Valby: Jeg har brug for at lave noget, som kan fortælle, hvad jeg står for

Nano Fadel har bragt sin drøm til Valby, og det har han ikke fortrudt. Foto: Jens Mouvielle
Nano Fadel kom til Danmark for otte år siden fra Libanon. Siden har han skabt sit eget koncept med madvogne, hvor man kan smage nogle af de specialiteter, hans hjemstavn har at byde på.

Det står ned i stænger, men Nano Fadel er alligevel et stort smil. Han står inde i sin madvogn, hvorpå der står 'Lubnan - libanesiske specialiteter'.

Madvognen står på Toftegårds Plads i Valby, og er du forelsket i libanesisk mad ved du sikkert også, at han har en magen til stående lige ved Bagsværd Station.

At styre to madvogne samtidig med, at man har et mantra om, at alting skal være helt frisk, er noget af en opgave. Det kræver tidligt op og sent i seng, som man siger.

Annonce

Efter nogle år i Danmark, hvor Nano Fadel arbejde med at lave tryk på skilte og reklamer, besluttede han sig for at skabe sit eget. Han ville lave noget, der gjorde ham stolt og som fortalte lidt om, hvem han var.

- Jeg tog beslutningen om at have min egen madvogn, fordi jeg har brug for at lave noget, som kan fortælle, hvad jeg står for. Lige da jeg kom til Danmark havde jeg et job, hvor jeg lavede tryk og reklame for andre, og nu havde jeg brug for at gøre noget for mig selv, smiler Nano Fadel og fortsætter:

- Efter jeg kom til Danmark har min kones familie altid rost min mad, og derfor kom jeg på, at jeg kunne lave noget i den her retning. Opskrifterne herfra er mine egne med en masse inspiration fra min mor, og min bror. På den måde har jeg brugt min familie en masse i det her projekt, selvom vi bor langt fra hinanden nu.

Fra Libanon til Danmark

Nano Fadel arbejdede egentligt som ski- og dykkerinstruktør i Libanon, hvilket må siges at være en sjælden cocktail. Det var i kraft af hans arbejde, Nano Fadel mødte sin kone, der arbejdede som journalistisk korrespondent.

Du kan finde Nano Fadel på Toftegårds Plads i alt slags vejr, hvor han serverer små oplevelser fra sin hjemstavn i form af libanesiske specialiteter. Foto: Jens Mouvielle


De faldt for hinanden, og da hun fik job herhjemme tog Nano Fadel med. De har nu slået sig ned lidt uden for Valby, hvorfra Nano hver morgen tager turen med den ene madvogn til Bagsværd og den anden ind på Toftegårds Plads.

- Det kræver mange timer, men det er virkelig sjovt at give lidt af noget fra min hjemstavn videre. Folk er rigtig søde og tager godt imod mig og min mad, så jeg er meget glad for, jeg tog beslutningen om at kaste mig ud i det her, siger Nano Fadel.


Det kræver mange timer, men det er virkelig sjovt at give lidt af noget fra min hjemstavn videre. Folk er rigtig søde og tager godt imod mig og min mad, så jeg er meget glad for, jeg tog beslutningen om at kaste mig ud i det her.

Nano Fadel, indehaver af Lubnan


De mange timers arbejde giver også pote. Først kunne Nano udvide sit koncept til Valby, hvilket skete for efterhånden nogle måneder siden.

Her er han blevet taget så godt i mod, at han efterhånden kan ansætte folk til at stå begge steder, så han kan fokusere på at lave endnu mere mad, udvide menukortet og have tid til sine to piger derhjemme.

- Jeg er blevet taget meget godt i mod her i Valby. Folk kommer forbi og er nysgerrige og roser det, jeg laver, så kan det jo ikke være bedre, smiler Nano.

Du kan få alt fra shawarma, speciallavede osteruller til kafta-menuer i madvognen, der står på Toftegårds Plads mandag til lørdag i tidsrummet 11-30 - 19.00.

Desuden kan du få madvognen ud til arrangementer, og Nano leverer også catering til mindre eller større selskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce