Annonce
Stoffer

Natascha ville bare danse med vennerne: Så proppede nogen stoffer i hendes drink – Jeg var sikker på, jeg blev den næste Mia

Efter at have fortalt sin historie til KøbenhavnLIV, har Natascha Jessen, der måske er mest kendt for at synge om at bygge en snemand i tegnefilmen 'Frost', besluttet at melde en fremmed fyr fra en Københavnsk natklub til politiet for at have drugged hende. Foto: Privat
- Det værste er næsten alle de fyre, der skriver, at jeg selv er ude om det. Jeg tror ikke de ved, hvor umenneskeligt det føles at miste al kontrol og tro, man skal dø, siger 22-årige Natascha Jessen, der endte på hospitalet efter at være blevet drugged i byen.

- Jeg kan ikke huske, hvordan jeg kom ind i taxaen, men kan huske, jeg troede, han ville gøre mig ondt. 'Nu bliver jeg den næste Mia', tænkte jeg.

Panikken holdt Natascha Jessen i et klamt jerngreb, der kun blev strammere, da hun hurtigt fik det så skidt, at hun tiggede taxachaufføren om at køre hende på hospitalet.

Det gjorde han ikke.

Annonce

- Jeg blev så panik og angst for, at jeg skulle blive den næste Mia, fortæller Natascha oprørt med henvisning til den unge jyske kvinde, der sidst blev set i live, da hun steg ind i en bil efter en nat i byen.

I stedet fandt hendes kæreste hende grædende på fliserne foran deres opgang i en pøl af bræk - og ringede straks 112.

Men, hvordan kunne en aften, der bare skulle have budt på dans med vennerne ende i en hospitalsseng med frygten som dyne?

Natascha er ikke i tvivl.

- Mine veninder sidder og snakker med nogle drenge, som vi ikke kender, men de er venner med bartenderen, og har fået en billig flaske sprut. Så giver en fyr mig et glas og presser på glasset nedefra, mens jeg skal tage en tår, og siger; du skal bunde.

Troede hun skulle dø

Allerede 15 minutter senere finder Natascha sig selv på toilettet med et bryst, der er ved at sprænge, og hendes krop stiger af. Hun brækker sig igen og igen og har ondt overalt. Hver gang hun prøver at komme ind til sine venner, bliver hun nødt til at kaste op igen. Hun ved ikke, hvor længe, hun er der.

Det værste er alle de fyre, der efterfølgende har fået det til at virke som om, det er min egen skyld. Jeg kunne jo bare lade være med at gå på natklub, eller lade være med at drikke en drink.

Natascha Jessen, 22-årig sanger og skuespiller

- Det næste jeg kan huske, er at jeg sidder i en taxa og tror jeg skal dø. Jeg kan ikke huske, hvordan jeg har fået min jakke, hvordan jeg er kommet ud af natklubben eller om jeg har sagt farvel til mine venner.

Det havde hun ikke.

Til gengæld vågnede én af de to andre unge kvinder også først dagen efter, og kan heller intet huske fra natten. Den sidste har efterfølgende fortalt, at hun så gruppen sidde og tage stoffer helt åbenlyst midt på bordet på klubben. Noget der ifølge pigerne er mere og mere normalt i det københavnske klubliv.

- Jeg ved ikke med sikkerhed, om det er ham drengen, der har drugged mig, men det er i den situation, det er sket, så nu melder jeg det til politiet, og håber de finder frem til ham via natklubbens videoovervågning, siger Natascha, der flere gange er ved at græde, mens hun fortæller om tiden på hospitalet.

- Men det værste er faktisk efterspillet, siger hun og forklarer:

- Jeg kommer nok ikke til at turde drikke på en klub igen. Man hører så meget om, at man skal se alkohol blive hældt op, men det nytter jo åbenbart ikke engang noget. Samtidig er jeg blevet utryg ved tanken om at være tæt på fremmede mennesker, for hvem kan man stole på, spørger Natascha og slår ud med armene i frustration.

- Ingen, svarer hun selv.

Natascha har lagt stemmer til både sin egen musik og andres, men er mest kendt som 'dubber' i tegnefilm, hvor hun blandt andet har sunget 'Skal vi ikke bygge en snemand' i monsterhittet Frost. Foto: Privat
Annonce

Usle mennesker

- Men det værste er alle de fyre, der efterfølgende har fået det til at virke som om, det er min egen skyld. Jeg kunne jo bare lade være med at gå på natklub, eller lade være med at drikke en drink, siger hun retorisk og ryster på hovedet.

- Men de ved tydeligvis ikke, hvordan det er at være bange for at dø eller miste kontrollen over sin egen krop. Det er så dehumaniserende, og når man så selv får skylden uden at have gjort andet, end at ville danse med sine venner, så begynder man i et kort øjeblik at tvivle på sig selv, og overveje om de har ret. Men det har de ikke, understreger Natascha.

- Det er så småligt og usselt af dem at presse mig længere ned i en situation, hvor jeg stadig bærer på en frygt over det, der er sket. Heldigvis er der stor støtte i mange af pigerne, som kommenterer mit opslag. Desværre fordi de selv har prøvet det. Det er helt uhyggeligt, hvor mange, som tagger deres veninder i mit opslag og skriver; hey, det var det samme, som skete med dig. Hvad er det for en sindssyg kultur, de har de fyre, hvor de skal gøre sådan noget imod andre, og hvorfor er det næsten altid kvinder, det går ud over, siger hun og fortsætter:

- Hvis de ikke er ude på at berøve eller voldtage os, er det så et spørgsmål om ulækker magt? Det er faktisk helt fucked up, at jeg skal føle mig heldig, fordi jeg slap for at blive voldtaget, når jeg nu alligevel var blevet drugged. Hvad sker der lige for den følelse?

No­get i drink

​Giftlinjen oplever at der er et øget antal henvendelser omhandlende "noget i drink"

​Giftlinjen har i den seneste tid fået flere henvendelser fra borgere der i nattelivet, har oplevet at der er tilsat ukendt stof i deres drink. De oplever at de ikke kan genkende den beruselse de oplever, mange kan pludselig ikke støtte på benene, får Black out, kan ikke huske hvad der er sket.

I forbindelse med at man kommer til sig selv igen har man ofte voldsomme opkastninger, følelsen af at skære tænder, sammentrækninger af musklerne i arme og ben.

Oplever man disse symptomer anbefales henvendelse til Giftlinjen 82 12 12 12 med henblik på risikovurdering om indlæggelse er nødvendig.

Giftjinjen har ikke mulighed for at foretage og analysere forgiftningsprøver

Det er ofte umuligt at efterspore hvilket stof der er tilsat i drinken. Hyppigt ved vi dog at det drejer sig om GHB, MDMA eller Ketamin. Man kan ikke nødvendigvis smage eller se at det er tilsat.

Giftlinjen anbefaler at man generelt politianmelder hændelsen.

Ved mistanke om kriminel handling, er det vigtigt at det politianmeldes. Politiet kan i så fald begære forgiftningsprøver via rets kemisk institut.

Giftlinjen anbefaler at man ALDRIG forlader sin drink..

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kø-kørsel

Central trafikåre bliver blokeret lige straks: Her rammes både cyklister og bilister

Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

112

Opråb fra borgere efter knivstikkeri: Nok må være nok, hvor er sikkerheden?

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Konservative følger resten af blå blok: Vil ikke ophæve Hjorts immunitet

Stor satsning For abonnenter

Byggepladsen er for lille til gigantbyggeri: Kom med bag murene på københavner-satsning til 1,2 milliarder

København

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Byliv

Så er der 8 dages musikfest i Sydhavnen igen: - Vi har brug for at forlade Netflix og Irma

Kørt ned ved Bangsbovej

Bil trodsede udkørsel forbudt og kørte Mia ned: - Selv min sko var fløjet af

Alarm 112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Annonce