Annonce
Samfund

Natteliv og nattesøvn: Der skal være plads til alle i Nørrebroparken

Overborgmester Lars Weiss på tur i Nørrebroparken i forbindelse med kampagnen 'Alle skal kunne være her', som netop er skudt igang. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Hvor går grænsen for nattefester i offentligt rum og hvornår kan man kræve nattero. Det oplyser Københavns Kommune og Københavns Politi om i en ny kampagne.

Debatten om Nørrebroparkens larm og festglade unge har raset i flere år. Særligt sidste år gik bølgerne højt, da parken var et alternativ til de corona-lukkede barer og natklubber. Men ikke alle syntes lige godt om de mange fester - og manglende nattesøvn blev et varmt tema.


Her skal naturligvis være plads til en god fest, men det gode naboskab skal også fylde.

Lars Weiss


Annonce

Med frygt for en gentagelse af sidste sommers støjgener har Københavns Kommune derfor indført nye støjregler i Hørsholdparken, Islands Brygge og i Fælledparken - regler som trådte i kraft den 28. maj. Søren Geert Nielsen, chef for Teknik- og Miljøforvaltningens støjenhed  fortæller, at reglerne er lavet for at sikre den gode nattesøvn.

- Høj musik til langt ud på natten har flere somre været et problem for mange københavnere. Sidste sommer var det særligt slemt, fordi det nedlukkede natteliv fik mange til at søge mod parker og grønne områder med store højtalere og lyst til at feste. Vi er ikke ude på at forhindre nogen i at have det sjovt sammen i byen, men vi er nødt til at sikre, at der bliver taget hensyn til de mest støjplagede naboer, siger Søren Geert Nielsen.

Alle skal kunne være her

I halen af de nye støjregler kommer Københavns Kommune og  Københavns Politi  nu med en  forebyggende kampagne, som skal gøre folk mere opmærksomme og i højere grad tage hensyn til hinanden. Kampagnen 'Alle skal kunne være her' er netop skudt igang.

- Mange unge længes efter at have det sjovt med vennerne efter en lang corona-nedlukning. Det forstår jeg godt! Men det er vigtigt, at vi alle sammen tager hensyn til hinanden og bruger byen med respekt – det gælder også, når man sidder i en park en lun sommeraften eller bevæger sig rundt mellem byens barer og caféer. Jeg håber, at kampagnen – sammen med en række andre tiltag – kan være med til at forebygge, at festen i gaden tager overhånd til sommer. For København er en rummelig by, og det skal den blive ved med at være – der skal være plads til både fest og til dem, der har brug for fred og ro,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Annonce

Overborgmesteren i marken

Overborgmesteren lagde fredag eftermiddag turen forbi Nørrebroparken. Det gjorde han for at sætte fokus på kampagnen, som skal gøre plads til både natteliv og nattesøvn. På turen i Nørrebroparken fik han en god snak med flere unge, som sad og nød det gode vejr.

Der blev delt flyers og mintpastiller ud i Nørrebroparken fredag eftermiddag. Lars Weiss var i fronten, når der skulle tales med de unge. Foto: Rebecca Veinø Johansen

- Der er overraskende mange, der har hørt om kampagnen. Men jeg er heller ikke naiv, for var vi kommet her kl.21.30, var det sikkert en anden dialog, vi havde haft. Jeg tror, det gør en kæmpe forskel, at vi tager snakken før festen starter - og det er rigtig fine dialoger, der er kommet ud af det i dag, siger Lars Weiss.

Overborgmesteren forventer ikke, at kampagnen løser de udfordringer, man oplevede sidste sommer - han tænker mere kampagnen ind som et element, der kan hjælpe med til det.

- Jeg oplever at det i høj grad er lokale, der bruger Nørrebroparken, og det giver en helt anden respekt for lokalmiljøet. Det bliver lettere at tale med folk og trænge ind til dem. Her skal naturligvis være plads til en god fest, men det gode naboskab skal også fylde. Og det hjælper vi til med, når vi går ud med den her kampagne, siger Lars Weiss.

Man vil i den kommende tid kunne opleve asfalt-klæb, plakater i byrummet, en indsats på sociale medier og dialog med målgruppen. På gaden skal kampagnen gøre særligt de unge opmærksomme på deres adfærd, så man får en kærlig reminder om at tage hensynet til byens beboere.

Nye støjregler i Hørsholmparken

Reglerne betyder, at det fremover er forbudt at spille elektronisk forstærket musik:

·Fredag og lørdag kl. 22-09

·Søndag til torsdag samt helligdage kl. 20-07

‘Elektronisk forstærket’ dækker over alt det, der er sat strøm til. Alle former for mobile musikanlæg og højttalere tæller med.

Selvom der gælder nye regler for, hvornår musikken skal slukkes, så gælder ordenbekendtgørelsen fortsat, ligesom de almindelige regler for parken/områdetskal overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce