Annonce
Byg nyt

Nej til endnu et konkurs-center i Vanløse. Ja til billige boliger

Kandidat til borgerrepræsentationen for Radikale Venstre og Vanløse-borger, Emil Sloth Andersen mener at man burde bygge billige boliger på Fengergrunden. Foto. Privat
Vi skal have kontrollen tilbage over vores bymidte. Nej til endnu et konkurscenter. Ja til billige boliger, siger kandidat til borgerrepræsentationen for de Radikale, Emil Sloth Andersen.

- Lige nu er regulær katastrofe på nippet til at gentage sig i Vanløse. Skæbnen for vores bymidte er igen overladt til én mand, nemlig Flemming Fenger. Han vil bygge det såkaldte V360-byggeri boliger på den tomme grund, ofte kaldet Fenger-grunden, overfor indkøbscenteret, Kronen. Ligenu skal byggeriet bestå af butikker og hotellejligheder. Og det er uvist, hvornår, eller om Flemming Fenger får sin byggetilladelse.

Ordene kommer fra kandidat til borgerrepræsentationen for Radikale Venstre, Emil Sloth Andersen, og han vil nu gøre alt for at stoppe byggeriet, før byggetilladelsen, som, ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen, endnu ikke er givet, foreligger.

Konkursprojekt

Hvad er dit incitament for at stoppe projektet?

- Lad mig tage dig gennem en lille historie, der starter med, hvad Kronen - Flemming Fengers konkurs-projekt har gjort ved Vanløse. Bagefter vil jeg bevæge mig over til Fenger-grunden på den anden side af vejen. Der, hvor fejlen kan gentage sig, svarer Emil Sloth Andersen. Han begynder.

- Flemming Fenger er manden bag Holberg Fenger Invest. Økonomistyringen i Holberg Fenger Invest har betydet, at Fenger i kølvandet på finanskrisen måtte opgive kontrollen over sin virksomhed, før han kom tilbage i førersædet for foretagendet i 2015.

Ansvaret i forhold til det konkursramte shoppingcenter Kronen har skiftet hænder adskillige gange, trods det faktum, at centeret kun har været åbent siden 2017, fortæller Emil Sloth Andersen, der mener, at Kronen har gjort meget skidt for Vanløse

- Flere butikker er rykket fra Jernbane Allé og ind i Kronen, hvilket betyder mindre liv udendørs. Man har samtidig potentielt gjort det vanskeligt for lokale erhvervsdrivende - herunder restauranterne og caféerne med lokalt islæt - at få omsætning, når kunderne søger ind i Kronen proppet op med Matas, Føtex og H&M.

Hvad har det med V360 at gøre?

- Fordi Flemming Fenger ønsker at bygge et kolossalt butikscenter med kontorhoteller på den gamle Brugsen-grund. Og det har han mulighed for, fordi lokalplanen fra 2012 er indrettet til det. Da borgerrepræsentationen vedtog lokalplanen i 2012, skete det med en helt anden virkelighed som baggrund. Dengang var indkøbscenteret Kronen på den anden side af vejen slet ikke blevet til virkelighed. Så Kronen var naturligvis heller ikke gået konkurs. Dengang kunne man ikke se, hvad Kronen gjorde ved det lokale butiksliv, svarer Emil Sloth Andersen.

Annonce

Byg småt og billigt

- Lige nu bestemmer lokalplanen, at maksimum 25 procent af etagearealet i lokalplanområdet må anvendes til boliger. Men der står ikke nævnt et ord om, at der skal bygges boliger på Fenger-grunden, og det planlægger Flemming Fenger heller ikke, slår Emil Sloth Andersen fast.


Hvis vi byggede boliger på Fenger-grunden, ville borgerne bo klods op af Vanløse Station og have gode vilkår for at tage toget til Roskilde Universitet eller lignende. Vi kunne samtidig holde bedre live i butikslivet på Jernbane Allé.

Emil Sloth Andersen, Kandidat til borgerrepræsentationen for Radikale Venstre og Vanløse-borger


Så du ønsker, at byggeriet skal stoppes?

- Ja, stod det til mig, stoppede vi Flemming Fengers planer om V360 øjeblikkeligt og ændrede lokalplanen. For den er jo vedtaget under forudsætninger, der slet ikke eksisterer i dag. Det er fornuftigt nok og med al sandsynlighed et krav fra kommunen, at der placeres butikker i stueetagen på Fenger-grunden, da Fenger-grunden ligger i en bymidte. Men vi burde lave en ny lokalplan og stille krav til andelen af boliger i området, så Fenger-grunden nødvendigvis blev udnyttet til boliger. Og vi burde kræve, at minimum 25 procent af boligerne blev almene. Det ville gøre livet lettere for de mange studerende, der ønsker billige boliger, og andre boligsøgende i byen, svarer Emil Sloth Andersen og pointerer, at man i København i videst muligt omfang burde sørge for at bygge småt til singler og ældre.

- Bebyggelsen står til at blive på 15.000 kvadratmeter. Det er et tankeeksperiment værd, at hvis hele arealet blev brugt til boliger, der hver havde en størrelse på 70 kvadratmeter i bruttoareal, så kunne vi bygge over 200 boliger på grunden, siger han og fortsætter.

- Hvis vi byggede boliger på Fenger-grunden, ville borgerne bo klods op af Vanløse Station og have gode vilkår for at tage toget til Roskilde Universitet eller lignende. Vi kunne samtidig holde bedre live i butikslivet på Jernbane Allé. Vi kunne sikre, at Kronen kunne holde på sin kundeandel. Vi kunne, ved at bygge boliger, hjælpe til med at skabe et København, der faktisk i højere grad rummer sine borgere på boligmarkedet, siger Emil Slot Andersen og siger afsluttende.

- Og tænk, hvis vi samtidig sænkede fartgrænserne for trafikken på Jernbane Allé, satte fartbump op, udskiftede asfalt med brosten og skabte en grøn oase på Vanløse Torv. Så kunne vi få et mere grønt og frodigt åndehul i bymidten, hvor fællesskabet dragede os hen. Det handler om at sige fra, når den vores bymidte udelukkende bliver profitstyret og tænke på det sociale sigte. Det er en kamp, der kæmpes i hele København, og netop denne kamp, det sociale sigte over for rå profithensyn, må vi vinde i Vanløse. Vi skal have kontrollen tilbage over vores bymidte. Nej til endnu et konkurscenter. Ja til billige boliger.

VanløseLIV har forlagt Flemming Fenger Emil Slot Andersens kritik og forslag.

Flemming Fenger har ikke reageret på vores henvendelse.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kø-kørsel

Central trafikåre bliver blokeret lige straks: Her rammes både cyklister og bilister

Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Byliv

Så er der 8 dages musikfest i Sydhavnen igen: - Vi har brug for at forlade Netflix og Irma

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Stor satsning For abonnenter

Byggepladsen er for lille til gigantbyggeri: Kom med bag murene på københavner-satsning til 1,2 milliarder

Kørt ned ved Bangsbovej

Bil trodsede udkørsel forbudt og kørte Mia ned: - Selv min sko var fløjet af

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

Alarm 112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Vi handler alt for sent

Trafik

Frygter alvorlige ulykker ved skole og vuggestue: - Det er en katastrofe i forhold til børnesikkerheden

anholdt

Dræbte en på hotelværelse og stak en anden ned i Silkegade samme aften - nu er han anholdt

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Annonce