Annonce
BYLIV

Nordre Vang-sagen: Planloven giver mulighed for at drive spisested i haveforeningen

Gro og Andreas har drevet Groland Marketenderi de sidste to år. Nu er drømmen om at drive det som spisested truet efter kommunens påbud. Foto: Jan Jeppesen.
Efter omtalen af Gro Marketenderi i haveforeningen Nordre Vang, der ikke længere må drive det som spisested, er der lagt til op et større juridisk slagsmål med kommunen. I et brev, der er afleveret til borgmester Allan S. Andersen, er der fremhævet en paragraf i Planloven, der faktisk giver Gro og Andreas mulighed for at producere og sælge madvarer.

Tårnby Kommune er kommet under hård beskydning efter et påbud til ægteparret Gro og Andreas, der driver Groland Marketenderi i haveforeningen Nodre Vang.

Haveforeningens bestyrelse og kolonisterne på frimærkegrundene er klar til et juridisk slagsmål, der skal give parret mulighed for at drive marketenderiet videre som et spisested på de betingelser, der var ved overtagelsen af forpagtningen for to år siden.

Tårnby Kommune har i en afgørelse fastslået, at det kræver landzonetilladelse at drive et spisested. Kommunen henviser blandt andet til en paragraf i Planloven om, at der skulle være sket en udstykning eller sket ændringer for anvendelsen af bebyggelsen.

Annonce

Det bliver afvist i haveforeningens bestyrelse, der fredag formiddag mødte op på Tårnby Rådhus for at overrække et brev til kommunens Bygge- og Ejendomsudvalg via borgmester Allan S. Andersens kontor.

Forkerte præmisser

I brevet fremfører haveforeningen, at der i Planloven er et afsnit, der er mere dækkende for foreningen.

I afsnittet man blandt andet læse: 'Et af formålene med Planloven er at sikre vækst og udvikling i hele landet. Den nye planlov tilgodeser endvidere hensynet om at skabe vækst og udvikling ved at forbedre muligheder for udvidelser og ombygninger af eksisterende virksomheder i landzonen, idet der i landzonen er givet øgede muligheder for uden landzonetilladelse at etablere virksomheder i overflødiggjorte bygninger ligesom der er givet øgede muligheder for uden landzonetilladelse at foretage mindre udvidelser af sådanne virksomheder'.

- Derfor mener vi, at beslutningen er truffet ud fra nogle forkerte præmisser, skriver bestyrelsen, og henviser til, at marketenderiets bygninger er opført i 1962 og siden 1963 har været drevet som marketenderi og bageri, hvorfor der altid har været forskellige madvarer.

- Det er bestyrelsens opfattelse, at der aldrig er blevet ført tilsyn med det. Derfor undrer det bestyrelsen, at kommunen i 2021 vil gøre det ulovligt, står der i brevet.

Annonce

Invitation

Bestyrelsen afviser også påstanden om, at der er tale om en restaurant, og understreger, at marketenderiet fastholder kolonihaveånden, hvor man kan mødes med naboer og venner til en let anretning, kaffe, kage eller øl.

Brevet afsluttes med en invitation til medlemmerne af Tårnby Kommunalbestyrelse:

- Vi vil gerne invitere til et besøg, hvor vi kan mødes i dialogens tegn for at tale og se på tingene. Vi glæder os til at møde jer i øjenhøjde, hvor der vil være mulighed for at drøfte sagen samt for at smage nogle af de specialiteter, som vores marketenderi laver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce