Annonce
Sikker skolevej

Nu er der lys på Liva Weels Plads: Brian har kæmpet i et år for sikker skolevej, nu starter en ny kamp

Det har taget et år, fra Brian Bedsted startede kampen for en mere sikker overgang ved Liva Weels Plads, til der nu er fodgængerovergang med lys. Foto: Privat
Brian Bedsted kæmper for sikker skolevej på Vesterbro. Nu står resultatet af første kamp færdig, men han har allerede fokus på den næste kæmp, der skal gøre vejen til skole mere tryg.

Fredag skete det. Efter en lang kamp kom der lys over det nyanlagte fodgængerfelt ved Liva Weels Plads.

- Jeg har en rigtig god følelse af, at det kan svare sig at kæmpe for noget, hvis man er stædig nok, siger Brian Bedsted, der i et år har kæmpet for en mere sikker skolevej, når byens børn krydser Ny Carlsberg Vej ved Liva Weels Plads.

Med underskriftsindsamling og en gåtur med overborgmester Lars Weiss, lykkedes det i foråret at få afsat penge til et fodgængerfelt, et såkaldt toronto-anlæg der er et trafiklys, der konstant blinker gult.

Annonce

Fodgængerfeltet stod færdigt for en lille måned siden, men der var dog ikke lys i pærerne. Brian Bedsted har derfor indgivet 5-6 henvendelser til forskellige afdelinger i løbet af de seneste uger for at gøre opmærksom på det manglende lys. Og fredag begyndte de gule lamper altså at blinke.

Brian Bedsted synes løsningen er god og flot lavet, men at der kunne gøres mere for sikkerheden.

- Vi mangler stadig hastighedsbegrænsning i form af vejbump omkring fodgængerfeltet. Mange er begyndt at sænke farten, men der er stadig folk, der kører for stærkt, siger Brian Bedsted, der godt kunne tænke sig, at politiet kom på banen og holdt øje med bilisterne for at gøre dem opmærksom på at sænke farten og holde tilbage.

Andre farlige steder på Vesterbro

Han oplever stor tilfredshed over at være blevet hørt og skolebørnene nu kan krydse vejen mere sikkert. Men hans oplevelse er også, at det er utroligt tungt at trænge igennem til Teknik- og Miljøforvaltningen, der dengang ikke mente, at der var et problem på Ny Carlsberg Vej. Det var først da VesterbroLIV dokumenterede det med billeder, og Lars Weiss gik ind i sagen, at der skete noget.

- Men blev jeg kun hørt, fordi der er kommunalvalg? Hvis jeg havde rejst denne her debat i næste uge, er jeg ikke sikker på, at jeg var blevet hørt på samme måde, siger Brian Bedsted.

Det får politikerne en mulighed for at vise, for Brian Bedsted har allerede fokus på den næste sag om sikker skolevej på Vesterbro. På Cirkelines Plads er der cykelbaner helt op til fortovet, og Brian Bedsted oplever, at cyklisterne ikke holder tilbage.

- Man skal som skolebarn turde gå sikkert over lyskrydset for grønt, uden at man på den anden side på Cirkelines Plads skal være bange for at blive kørt ned af en vildfaren cyklist, siger han.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Lyt: Da Frøken Klokken gik i byen med de unge ingeniører

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce