Annonce
Skole

Nu genåbner skolerne: Men alt er ikke, som det plejer at være

Onsdag vender landets folkeskoleelever tilbage til klasseværelserne efter en ekstra lang juleferie. Arkivfoto: Mette Mørk
Folkeskolerne åbner som planlagt i morgen 5. januar, men det bliver en ny hverdag, eleverne møder ind til, med skærpede restriktioner.

- Det er godt, at børnene nu igen kan vende tilbage til skolerne. Det skal være trygt at vende tilbage, og derfor bliver hverdagen ikke helt, som den plejer.

Sådan lagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ud, da der tirsdag formiddag var pressemøde om folkeskolernes åbning i morgen 5. januar.

Her blev det gjort klart, at regeringen finder det sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne skolerne igen. Samtidig vurderer man, at de konsekvenser, det ville have for børnene fortsat at skulle holdes hjemme, ville være større end den smitterisiko, der vil være ved igen at sende børnene i skole.

Annonce

Skolebestyrelse er positiv

Men når eleverne i morgen træder ind i skolegården, vil de møde ind til en hverdag med øgede restriktioner. Det betyder blandt andet en inddeling af eleverne i stamklasser og omlægning af noget undervisning for at undgå at blande klasser. Herudover bliver selvtests en del af elevernes hverdag, der opfordres til på frivillig basis at lade sig teste et par gange om ugen med selvtests, som fås på skolerne.

På Skolen ved Bülowsvej glæder formanden for skolebestyrelsen, Morten Almlund, sig over, at skolen åbner som planlagt.

På vores skole vil vi i høj grad sørge for, at eleverne får tests med hjem, særligt de yngre elever, så de kan teste derhjemme med deres forældre i ro og mag.

Morten Almlund, formand for skolebestyrelsen på Skolen ved Bülowsvej

- Som bestyrelse er vi ikke så bekymrede over at sende børnene i skole igen. Alvoren omkring den her variant klinger lidt af, for det lader til, at færre bliver alvorligt syge af den. Vi ønsker, at børnene kommer tilbage i skolen, for det betyder meget for deres trivsel, og vi er klar til at håndtere de restriktioner, der følger med. Flere af dem har vi prøvet før som for eksempel at aflevere udenfor i særlige tidsrum, og det viste sig at blive en succes sidst. Vi tror på, at vi kommer igennem det, siger Morten Almlund.

Han tilføjer, at han oplever, at den nuværende situation i vid udstrækning ligner situationen i efteråret, og at skolen har generelt har klaret det rigtig fint gennem det seneste coronaforløb i efteråret.

Bestyrelsen på Skolen ved Bülowsvej bakker også op om, at eleverne skal lade sig teste løbende.

- På vores skole vil vi i høj grad sørge for, at eleverne får tests med hjem, særligt de yngre elever, så de kan teste derhjemme med deres forældre i ro og mag, siger formanden.

Annonce

Bekymret for udgifterne

De bekymringer, bestyrelsen har, går mest på de udgifter, der kan følge med de nye restriktioner.

- Vi har nogle små bekymringer, som blandt andet handler om, hvis en person på skolen – for eksempel en lærer – bliver smittet. Så kan det gå ud over undervisningen i mange dage, og så skal der vikartimer til. Det koster penge og betyder ringere undervisning. Så er der også omlægning af noget af undervisningen for at undgå at blande klasser, og det kan også koste os nogle penge. Så vores eneste bøn er, at kommunalbestyrelsen forholder sig til de her problemstillinger i forhold til uforudsete udgifter, siger Morten Almlund.

På pressemødet kom Pernille Rosenkrantz-Theil med en klar opfordring til, at forældre og deres børn bliver vaccineret.

- Det vigtigste værn mod corona er at blive vaccineret, så jeg vil gerne anbefale både børnene og deres forældre at takke ja til invitationen, siger hun.

Samtidig blev det på pressemødet understreget, at det er vigtigt, at forældre holder syge børn hjemme, og at børnene bliver hjemme, hvis de er nærkontakter til en coronasmittet.

De danske skoleelever har været hjemsendt siden 15. december.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byliv

Lokket til at sige ja til kopi af jysk vartegn: - Jeg synes, det nærmer sig bondefangeri

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce