Annonce
Bølgegang i bussen

Nu kan du skifte Københavns kedeligste omvej ud med en sejltur: Havnebussen sejler mellem Nordhavn og Refshaleøen

Torsdag 21. april klokken 16:15 klippes snoren til det nye stoppested for havnebussen ved Orientkaj Station i Nordhavn. Med bussen kan du komme helt til Refshaleøen, Nyhavn, Enghave Brygge eller Teglholmen. Foto: André Bentsen
Torsdag kan du blive blandt de 80 første nogensinde, der tager havnebussen fra de nye lejligheder på Orientkaj i Nordhavn til Amagers madmekka på Refshaleøen. Eller du kan stige af på et af de mange andre spændende stoppesteder.

Det er en omvej på en time, som københavnerne fra på torsdag slipper for, når havnebussens nyeste stoppested i Orientkaj i Nordhavn åbner og forbinder Østerbro med Amager.

I dag skal du nemlig hele vejen ind gennem Indre By, hvis du vil ud og nyde mad og musik på Refshaleøen, men sådan bliver det ikke efter byens tredje stoppested indvies.

- Offentlig transport binder København sammen, og når vi gør plads til flere københavnere i Nordhavn, skal de selvfølgelig have nem adgang til resten af byen. Med det nye havnebusstoppested kan vi tilbyde en nem genvej over vandet til Refshaleøen, samtidig med, at alle københavnere kan hoppe fra metroen og direkte over bølgerne på en havnebus fra Orientkaj, siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Annonce

Var Østerbros tur

Allerede i februar måned fik borgerne på Islands Brygge Syd og Enghave Brygge en forsmag på den våde genvej, og nu er turen altså kommet til københavnerne i den anden ende af byen, når havnebussen nu også sejler fra stoppestedet Orientkaj St. i Nordhavn.

Med det nye havnebusstoppested kan vi tilbyde en nem genvej over vandet til Refshaleøen, samtidig med, at alle københavnere kan hoppe fra metroen og direkte over bølgerne på en havnebus fra Orientkaj.

Sophie Hæstorp Andersen (S)

Alle borgere med gyldig billet kan hoppe med på den første sejltur fra Nordhavn kl. 16.30, der stævner ud fra Orientkaj St. kort efter indvielsen, hvorefter stoppestedet betjenes i sejlplanen for linje 991 og 992. Der er med andre ord gode chancer for, at antallet af passagerer på vandet runder en halv million i 2022.

Torsdag 21. april klokken 16:15 klippes snoren til det nye stoppested for havnebussen ved Orientkaj Station i Nordhavn. Med bussen kan du komme helt til Refshaleøen, Nyhavn, Enghave Brygge eller Teglholmen. Foto: André Bentsen

- Vi glæder os til sammen med Københavns Kommune at åbne for betjening af den nordlige del af Københavns Havn, og give vores kunder mulighed for at opleve byen på begge sider af havnen. Samtidig er vi glade for at indsætte to elhavnebusser mere, der heller ikke hverken støjer eller udleder CO2, NOx eller partikler, når de sejler. Det er endnu en vigtig, klimavenlig gevinst for den kollektive transport i Københavns Kommune, siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Mere om havnebussen

  • Havnebusserne 991 og 992 sejler fra 21. april 2022 fra Orientkaj St. over til Refshaleøen og herfra til Nordre Toldbod - Operaen -Nyhavn - Knippelsbro - Det Kongelige Bibliotek - Bryggebroen - Islands Brygge Syd - Enghave Brygge og ender ved Teglholmen.
  • Havnebusserne transporterede i 2021 ca. 450.000 passagerer. Havnebusserne er 23,3 meter lange, 5,6 meter brede og 4,4 meter høje (over vandlinjen), og har en servicehastighed på 8 knob (ca. 14 km/timen).
  • Havnebussen sejler på hverdage i tidsrummet 07:00-22:00 og har afgang hver halve time. De sidste to afgange i hverdagen sejler med timedrift. I weekenden sejler havnebussen hvert 45. minut. I sommerhalvåret sejles der hvert 30. minut i weekenden.
  • De nye sejlplaner ligger på dinoffentligetransport.dk og man kan søge sin rejse fra det nye stoppested i Nordhavn frem i rejseplanen fra 21. april 2022.
Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kø-kørsel

Central trafikåre bliver blokeret lige straks: Her rammes både cyklister og bilister

Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Byliv

Så er der 8 dages musikfest i Sydhavnen igen: - Vi har brug for at forlade Netflix og Irma

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Vi handler alt for sent

Stor satsning For abonnenter

Byggepladsen er for lille til gigantbyggeri: Kom med bag murene på københavner-satsning til 1,2 milliarder

Kørt ned ved Bangsbovej

Bil trodsede udkørsel forbudt og kørte Mia ned: - Selv min sko var fløjet af

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

Alarm 112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Naser Khader stifter rejsebureau med adresse i Helsingør: Vil 'stalke Jesus' i Israel og Palæstina

Trafik

Frygter alvorlige ulykker ved skole og vuggestue: - Det er en katastrofe i forhold til børnesikkerheden

anholdt

Dræbte en på hotelværelse og stak en anden ned i Silkegade samme aften - nu er han anholdt

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Annonce