Annonce
Byudvikling

Nu kommer det: Nyt havnebad på vej

Havnebadet bag Fisketorvet er efterhånden ret slidt. Nu er der sat penge af til at undersøge, hvordan et nyt havnebad skal se ud. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Synes du også det 20 år gamle midlertidige havnebad ved Fisketorvet trænger til en overhaling?

Da man i 2002 besluttede at lave et forsøg med et midlertidigt havnebad på Islands Brygge, var det aldrig tænkt som en løsning til de næste 20 år. Der gik da heller ikke mange år, før politikerne kunne se, at havnebadet var så stor en succes, at de skulle bygge nyt igen. Så det første blev sejlet til Fisketorvet.

Det giver god mening, at man ikke sætter penge af til at bygge det samme en gang til, men at man i stedet får undersøgt, hvilke behov der er

Thomas Egholm, Vesterbro Lokaludvalg

Her har det stået i regn og blæst og det ser efterhånden også snart 20 år gammelt ud.

- Det har været et ønske fra Lokaludvalgets side, at man sætter penge af til et nyt havnebad ved Fisketorvet, fortæller formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm.

Annonce
- Det giver god mening, at man ikke sætter penge af til at bygge det samme en gang til, men at man i stedet får undersøgt, hvilke behov der er, siger formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm. Foto: René Mølskov

Selv om det ikke er penge til selve havnebadet, men alene til en projektering af et nyt havnebad, så mener han, at det er den helt rigtige løsning:

- Det giver god mening, at man ikke sætter penge af til at bygge det samme en gang til, men at man i stedet får undersøgt, hvilke behov der er. Vi ved jo for eksempel fra kørerstolsbrugere, at der mangler adgang for dem. Det samme med vinterbaderne, hvor der er lang kø. Det kunne man måske også tænke ind, siger han.

Pengene til projektering blev fundet i budgetforhandlingerne, der blev afsluttet torsdag 9. september. Og selv om Konservative røg ud af forhandlingerne undervejs, så var det faktisk vesterbroer og Konservativt medlem af Borgerrepræsentationen Karina Bergmann, der bragte forslaget om penge til havnebad med til forhandlingsbordet.

Vil udvide sæsonen

- Jeg er glad for, at forslaget fandt vej til den endelige budgetaftale. For det ér et stort lokalt ønske, og vi har simpelten så stor mangel på svømmefaciliteter i byen, siger Karina Bergmann og uddyber:

- Vi kan jo se frem til, at der igen bliver udbygget på Islands Brygge siden, for det er ikke en alles kamp mod alle. Så selv om vi gerne skal have et nyt havnebad her, så er der er jo heldigvis en cykelbro og en gangbro til Islands Brygge, siger hun.

Hun understreger desuden, at det er et stort ønske, at der i det hele taget kommer flere svømmefaciliteter. Blandt andet også ved at udvide sæsonen i havnebadene.

- Det er fortsat et meget stort ønkse hos Konservative, at vi får forlænget sæsonen, så der er åbent en måned eller to længere i havnebadene, siger hun.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce