Annonce
TRAFIK

Nu skal du lette foden fra speederen: Vejlands Allé får ny hastighedsgrænse

Det er her med Metrokrydset på Vejlands Allé og ned mod Englandsvej, at hastighedsgrænsen nedsættes til 50 kilometer i timen. Foto: Jan Jeppesen.

Fartgrænsen på Vejlands Allé bliver nu sat ned fra 60 til 50 kilometer i timen.Det sker for at øge trygheden og reducere antallet af ulykker. Samtidig kan hastighedsnedsættelser være med til at få flere til at vælge cyklen og andre grønnere transportformer.

Københavns teknik- og miljøborgmesterNinna Hedeager Olsen (EL) glæder sig over, at der nu tages endnu et skridt på vejen mod en tryggere og mindre støjende by:

- Det er enormt vigtigt, at vi får sat hastigheden ned. Samtidig vil det reducere støjen, hvilket også har været et stort lokalt ønskepå Vejlands Allé, og så bidrager lavere hastigheder helt generelt til, at flere vælger bilen fra og skifter til grønnere transportformer, siger Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Med hastighedsnedsættelsen på Vejlands Alle vil krydsningen af Metrobanen visuelt give en naturlig portalfunktion, der tydeligt markerer, at man kommer til en tættere bebygget del af byen med flere lette trafikanter og villaer, som har adgang direkte ud til Vejlands Allé.

Københavns Politihar givet samtykke til hastighedsnedsættelserne og forventes at villeunderstøttedempå begge strækninger med fartkontrol.


Det er enormt vigtigt, at vi får sat hastigheden ned. Samtidig vil det reducere støjen, hvilket også har været et stort lokalt ønskepå Vejlands Allé, og så bidrager lavere hastigheder helt generelt til, at flere vælger bilen fra og skifter til grønnere transportformer.


Det er forvaltningens vurdering, at hastighedsgrænsen kan sænkes til 50 km/t uden ombygning af vejene, og der er derfor kun meget begrænsede omkostninger, som kan afholdes inden for det nuværende budget.

I løbet af de første uger af juni vil skiltningen blive ændret, ligesom der i en periode vil hængemidlertidige 'Husk 50'-tavler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce