Annonce
Byliv

Nu skal Meny rives ned: Her er de store planer for området

Sådan kommer bygningen til at se ud, når den er opført. Skitsen skal ses fra krydset ved Toftegårds Plads, når man kigger ned af Vigerslev Allé mod vest. Foto: Arkitema
I sommer lukkede den gamle Meny på Toftegårds Plads, og i december begynder nedrivningen af bygningerne, inden en splinterny butik akkompagneret af lejligheder skal opføres fra bunden.

Det er et halvt år siden, Meny på Toftegårds Plads lukkede dørene og drejede nøglen om. Siden har valbyborgerne spekuleret i, hvad planerne for de store lokaler lige ved Toftegårds Plads i stedet skulle rumme, og om Meny-butikken vil blive erstattet.

Svaret er, at der er store planer for den centrale beliggenhed på hjørnet af Vigerslev Allé og Gl. Køge Landevej ud til Toftegårds Plads. Der skal nemlig opføres en helt ny ejendom med en splinterny Meny i stueetagen samt beboelse i de øvrige etager. Men først skal den eksisterende bygning rives ned. Det arbejde påbegynder i december, en nærmere dato er dog endnu uvist.

Nedrivningen påbegynder i december. Til venstre ses det sted, hvor den nye bygning vil blive opført. Foto: Jens Mouvielle

Grunden, hvor det nye ejendom skal opføres, blev oprindelig brugt til tankstation og husede også Toftegårds Bio og værtshuset Maten Bar. Biografen blev omdannet til supermarked i 1976, og i de senere år har der ligget en Meny-butik, som lukkede i juli.

Annonce

Storstilet projekt

Den ny ejendom bliver på 9.200 kvadratmeter og omfatter 7.100 kvadratmeter boliger og 2.100 kvadratmeter detailhandel i stueplan, hvor Meny åbner en ny butik ved årsskiftet 2024. Under bygningen etableres også en parkeringskælder.

Over butikken bliver der indrettet 80 lejelejligheder på op til 130 kvadratmeter. Købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond, der ejer grunden, har udviklet projektet i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema.

Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, der vil forskønne området og blive et vartegn for Toftegårds Plads og Valby. Det fortjener ikke mindst borgerne og naboerne til grunden.

Peter Lange, direktør hos KFI Erhvervsdrivende Fond.

KFI beholder ejerskabet til ejendommen, der har en samlet projektsum i niveauet 400 millioner kroner.

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, der vil forskønne området og blive et vartegn for Toftegårds Plads og Valby. Det fortjener ikke mindst borgerne og naboerne til grunden, siger Peter Lange, direktør hos KFI Erhvervsdrivende Fond.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byliv

Lokket til at sige ja til kopi af jysk vartegn: - Jeg synes, det nærmer sig bondefangeri

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce