Annonce
Genåbning

Ny åbningstid: Kødbyen festede ud på natten

Veninderne (fra venstre mod højre) Ida Ortmann, Marie Ortmann, Ida Alice Olesen og Danielle Beverage var onsdag aften taget i byen for at gå på karaokebar. Foto: Jacob Crawfurd.
Regeringen har nu givet grønt lys for, at beværtninger må holde åbent til klokken 2 om natten, og det var der flere unge mennesker på Vesterbro, der brugte som undskyldning for en god fest natten til torsdag.

For første gang i år holdt Vesterbros barer og cafeer natten til torsdag længe åbent, så gæsterne i princippet først skulle sendes hjem klokken 2.

Det kunne i den grad mærkes hos baren Mesteren & Lærlingen i Kødbyen, hvor nattefesten med udendørs servering i tropenatten rungede igennem Den Hvide Kødby og skabte sydlandsk stemning over Vesterbro.

Temperaturen lød da også på 24 grader, og den kaldte på sommerkjoler, kolde drinks og nogle sorgløse timer på en hverdagsaften med det meste af corona-nedlukningen i bakspejlet.

Annonce


Vi har brug for at komme ud efter coronaen. Jeg er lige blevet single, så der skal også ske noget

Nanna Pedersen


Singlerne slog sig løs

I Kødbyen var det bestemt blevet udnyttet til fulde, at Christiansborg har givet lov til, at festen måtte vare lidt længere, end den plejer.

Flere unge mennesker havde fundet vej til Vesterbros hippeste gå i byen-sted, og heriblandt var veninderne Mathilde Mortensen, 28, og Nanna Pedersen, 30.

- Vi har brug for at komme ud efter coronaen. Jeg er lige blevet single, så der skal også ske noget, sagde Nanna Pedersen til VesterbroLIV.

Faktisk havde veninden Mathilde Mortensen selv været på en date tidligere på aftenen, og den skulle jo lige drøftes sådan kvinde til kvinde. Det havde altså udviklet sig til et par øl eller to for de to håbefulde singler.

Veninderne Mathilde Mortensen og Nanna Pedersen havde været en tur i Den Brune Kødby og ville se, om de kunne fortsætte festen et andet sted på Vesterbro.

De to veninder havde taget del i festen i Den Brune Kødby og ville omkring midnat se, om der var andre steder i bydelen, som de kunne fortsætte festen denne hverdagsaften.

Annonce

Karaoke-sted sluttede festen

Det var dog ikke alle steder på Vesterbro, der havde taget de nye åbningstider til sig, og faktisk måtte en anden gruppe veninder ikke få chancen for at blive længe ude, efter de havde hygget sig med karaokesang på restaurant Falang Asteria.

- Jamen, altså - vi er lige blevet smidt ud! Nu leder vi efter et andet sted at gå i byen, lød det fra Marie Ortmann, da VesterbroLIV mødte gruppen på Istedgade.

De fire kvinder var klar til at nyde deres sommerferie, og det sker jo selvfølgelig bedst med en bytur på Vesterbro.

- Vi er et par af os, der er opvokset på Vesterbro. Vores venner bor her, og jeg elsker bare mit hood, sagde Ida Ortmann om grunden til, at festen skulle ske her.

Annonce

Sommernætterne er kommet til Kødbyen

Flere af kvarterets brune værtshuse var da heller ikke helt med på noderne om den nye nattefest, og der var ikke adgang efter midnat til kendte beværtninger som McKluud, Jernbanecafeen eller Café Dyrehaven.

Noget tyder på, at den solide nattefest kommer til at stå i den kommende weekend, hvor blandt andet restauranten Warpigs vil fejre den udvidede åbningstid med særlige tilbud. Det skal jo kunne mærkes, at der for alvor er dømt lange sommernætter i Kødbyen.

Alle diskoteker og natklubber holder dog fortsat helt lukket, og det er endnu uvist, hvornår de får mulighed for igen at åbne op.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Annonce