Annonce
Kommunalvalg

Ny borgmester vil gøre op med glansbillede: Socialområdet mangler penge og skal prioriteres højere

Sådan så det ud, da Københavns kommende socialborgmester, Karina Vestergård Madsen, var med til at prøve kræfter med arbejdet i legetøjsbutikken, Superhelten, på Nordre Frihavnsgade under valgkampen. Foto: André Bentsen
- Det er lidt som at komme hjem, siger Københavns kommende socialborgmester, Karina Vestergård Madsen (EL). Hun har tidligere siddet 2,5 år i socialudvalget og vil som noget af det første ud i forvaltningen og tale med medarbejderne. Jeg vil ikke kun tale med ledere. Jeg vil tale med de ansatte, der til daglig har udfordringerne helt inde på livet, siger hun.

- Det skal være nemmere at få den hjælp fra kommunen, som man har brug for og krav på. Sådan lyder hovedbudskabet for Københavns kommende socialborgmester, der overtager byens mest trængte område.

Hun vil derfor have de ansattes bud på, hvad der fungerer, og hvor den brændende platform er her og nu.

- Men også ,hvad der skal tages fat på i det lange stræk, siger Karina Vestergård Madsen

Annonce

- Socialområdet er vores mest underfinansierede område. Det kan der slet ikke være nogen tvivl om, og derfor er jeg faktisk rigtig glad for, at vi får en overborgmester, som har så meget kendskab til området, som Sophie Hæstorp Andersen (S) tager med sig fra sit tidligere arbejde i Region Hovedstaden, fortsætter Karina Vestergård Madsen og tilføjer:

- Vi har en bundplacering, når vi sammenligner med andre områder internt i kommunen, og når vi sammenligner med andre større kommuner i det hele taget. Det skal vi have vendt op og ned på, og vi skal starte med at turde gøre noget for de borgere, der har allermest brug for vores hjælp, ved at gøre det nemmere at søge den, og nemmere at sørge for nok ansatte til at give den.

Væk med glansbilledet

Det kræver ifølge den kommende socialborgmester, at man starter med at lytte til spørgsmålene, inden man leverer svarene.


Det er ikke nok med anerkendelse af, at området er under stort pres, som regeringen gjorde i forbindelse med den seneste KL-aftale, der skal handling og penge til

Karina Vestergård Madsen (EL)


- Nogle ledere kan have en tendens til at vise et glansbillede, fordi de gerne vil vise, at de har styr på tingene, inden for de rammer, vi fra politisk hold har givet dem, men jeg har brug for at komme helt ud i krogene. Snakke med ansatte, NGO’ere og brugerne, om vores mangler, siger Karina Vestergård Madsen.

Hun mener ret så bestemt, at København er en rig nok by til både at passe bedre på de mest udsatte og give de ansatte bedre vilkår, for at fastholde og tiltrække nyt kvalificeret personale.

- Personale, der har frie hænder nok til at visitere til de ydelser, deres faglighed fortæller dem, de skal tilbyde.

- Og lige netop dét skal være nemmere, hvis det står til den kommende socialborgmester, der i en kort periode var vikar på Teknik- og Miljøborgmester-kontoret også.

Annonce

Udsatte børn og unge står først for

Derfor er hun heller ikke bange for at sætte fokus på nogle af udfordringerne.

- Vi skal sørge for, at pengene til vores udsatte børn og unge følger med, når befolkningstallet stiger - det gør de ikke i dag. Inden for psykiatrien er det tydeligt, at der er mere brug for en helhedsindsats med forebyggelse frem for lappeløsninger. Der bliver det helt nødvendigt at få et tættere samarbejde med regionen. KL skal lægge pres på regeringen om at sende penge til det specialiserede socialområde, siger borgmesteren.

- Det er ikke nok med anerkendelse af, at området er under stort pres, som regeringen gjorde i forbindelse med den seneste KL-aftale, der skal handling og penge til, understreger hun.

Til gengæld kan arbejdet internt i kommunen med at se på arbejdsgange og hvordan København gør det nemmere at søge om hjælp og få den, godt starte allerede med det samme.

- Det koster ikke noget at gøre op med ansøgningsbureaukratiet. Måske kan der endda spares penge i det lange løb, slutter Karina Vestergård Madsen.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: To nye vaccinecentre åbner

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

For abonnenter

Truer Omikron årets julerejser? - Lige nu er reaktionen lidt panikagtig

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Alarm 112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Annonce