Annonce
Vesterbro

Ny BR-kandidat: Ny bydel er ikke bare vesterbroernes areal

Kit Roesen langer ud efter den hårde kritik, der har ramt Jernbanebyen om for lidt grønt. Det er slet ikke Vesterbroerne, men de nye beboere, der skal være i fokus og bør debatten ifølge hende handle mere om boligerne. Foto: René Mølskov
Kit Roesen langer ud efter den hårde kritik, der har ramt Jernbanebyen om for lidt grønt. Det er slet ikke Vesterbroerne, men de nye beboere, der skal være i fokus, mener hun.

- Der kommer fodboldbaner, grønne arealer og et generelt løft til hele området. Men jeg synes, der i kritikken er et alt for stort et fokus på, at det er Vesterbros baghave. Det er altså ikke bare vesterbroerne, men alle de mennesker, der skal bo i bydelen, det handler om. Vi har brug for boliger i København og vi skal have perspektivet med om, at det er en ny selvstændig bydel, der bliver bygget, siger Kit Roesen.

Hun er ny kandidat for Socialdemokratiet til Borgerrepræsentationen og så er hun vesterbroer gennem de sidste par år. Hun har fulgt debatten om området på Otto Busses Vej, der af grundejerne kaldes Jernbanebyen, nøje gennem længere tid. Og hun er ikke tilfreds med den vinkel, som kritikerne lægger an om, at det grønne ikke prioriteres højt nok i de planer, der er præsenteret.

Stop med at drømme om en kæmpe park på Otto Busses Vej, lyder opfordringen fra Kit Roesen. Hun mener i stedet, at fokus bør ligge på boligerne. Foto: René Mølskov

- Der kommer jo et krav om 25 procents almennyttigt boligbyggeri, og det skal politikerne selvfølgelig stå på. Jeg synes også, at vi skal have en rigtig grøn bydel. Men det synes jeg, at man med forslaget præsenterer. Hvis man tvinger en endnu større del af det grønne ud i deciderede parkarealer, så risikerer man at bygge for højt for at få det planlagte antal boliger, siger hun og uddyber:

Annonce

- Så ser jeg hellere, at man fordeler det grønne på stierne mellem boliger, som i planen. Det er dejligt, hvis det nye område kan give noget til hele Vesterbro, men det er dem, der skal bo i området, der skal være i centrum for debatten, og ikke det Vesterbro, der ønsker en stor park i området. Faktisk er der jo for de fleste vesterbroere ikke mere end maksimalt femten minutter til en god gåtur i det grønne. Frederiksberg Have, Vester Kirkegård eller nede ved Søerne eller i Søndermarken, siger hun.

I stedet for fortsat at kritisere planerne for at 'gemme' det grønne på stier frem for at skabe rigtig vildt og store grønne arealer, mener hun, at vesterbroerne burde fokusere på nogle andre detaljer.

- Jeg synes hellere, at man skal bruge sin energi konstruktivt på at gå ind i planen og fokusere på detaljerne. For eksempel adgangsforholdene. Det må ikke blive for isoleret. Jeg synes det er vigtigt, at man vælger de rigtige kampe og bruger sin energi rigtigt, siger hun

Annonce
Advarsel

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

KV21

Sådan stemte Vesterbro: Enhedslisten buldrer frem

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mangel på sygeplejersker

Sundhedsekspert: Jo, der er råd til lønstigninger til sygeplejerskerne

BYLIV

Benproteser og sexlegetøj: Du drømmer ikke om, hvad folk glemmer i en taxa

Opråb

Politiet kommer med kraftig advarsel: Benyt dem IKKE

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

København

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Samfund

Rekordmange familier i hovedstaden søger om julehjælp: - Man ligger søvnløs om natten

DEBAT

Replik til debatindlæg om nyt bibliotek på Vesterbro: Hvad med dagligdagen på bibliotekerne?

For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Annonce