Tvillingebrødrene Jakob og Morten Poulsen har svært ved at skjule deres begejstring, da FrederiksbergLIV lægger vejen forbi hjørnet af H.C. Ørsteds Vej og Gammel Kongevej, hvor bolig- og interiørvirksomheden Klüver Dehli indtil for nyligt holdt til.
De glæder sig tydeligvis over, at heldet har været med dem, og at butikslokalet med den fremragende beliggenhed endelig blev ledigt. For det har de ventet på længe.
- Vi har ofte snakket om, at når det her lokale blev ledigt, så ville vi slå til. Det er en fantastisk beliggenhed, hvor der er stor synlighed, og det er meget vigtigt, når folk endnu ikke kender os her, fortæller Morten Poulsen.
Kvalitetsfrokost på to minutter
Han og hans bror ejer sammen med deres forældre Café Korn, og siden 2017 har de allerede etableret otte caféer på Sjælland og en enkelt i Odense. Denne - nummer ti - bliver den første i hovedstaden.
Den bliver en del af konceptet Korn - To Go, som tager udgangspunkt i, at du kommer ind, får din mad i løbet af to-tre minutter og så forlader caféen. Men i caféen på Frederiksberg vil der samtidig være mulighed for at sidde og nyde sin mad, hvor der bliver plads til et par og tyve siddende kunder.
Jakob Poulsen, medejer af Café KornFor eksempel bruger vi rugbrød fra Gilleleje Havn, oksespegepølse fra Dalsbakkegård ved Rørvig og vores most og marmelader kommer fra Sidinge Gårdbutik ved Vig.
- Og kommunen har lige givet tilladelse til, at vi kan have udeservering på begge sider af hjørnet, så der vil der også være plads til et par og tyve mennesker udenfor. Det bliver godt, for vi har en dejlig masse sol på den her side, siger Jakob Poulsen og peger ud af vinduet ud mod Gammel Kongevej.
Livet på landet
Navnet Korn henviser til brødrenes opvækst ved Lammefjorden, hvor forældrene ejede en kartoffelvirksomhed, og det er netop billedet af kornmarker og dansk landbrug, Morten og Jakob Poulsen ønsker, at deres kunder skal have på nethinden, når de træder ind i caféen, hvor man vil kunne købe alt fra morgenmad til sandwich, salater, smørrebrød og tapas.
- Vi har valgt de bedst mulige råvarer til vores retter. For eksempel bruger vi rugbrød fra Gilleleje Havn, oksespegepølse fra Dalsbakkegård ved Rørvig og vores most og marmelader kommer fra Sidinge Gårdbutik ved Vig, fortæller Jakob Poulsen og tilføjer, at så meget af maden som muligt laves i caféen, ligesom de selv laver syltevarer og de ristede løg.
Korn - To Go på Frederiksberg åbner 22. oktober og har åbent alle dage fra 9-19.
Du kan læse mere om Korn - To Go her.