Annonce
TRAFIK

Ny teknologi vil regulere din kørsel på Englandsvej

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen håber på en smidigere trafikafvikling på Englandsvej. Arkivfoto: Michael Paldan.
Tårnby Kommune, A/S Øresund og Gate 21 vil afprøve ny teknologi for at få en bedre trafikafvikling på Englandsvej. Som bilist vil din adfærd og hastighed blive registreret, så signalerne indretter sig efter kørslen.

Den eksisterende vejkapacitet på Englandsvej skal udnyttes, så kødannelser reduceres og spildtid mindskes.

Det er formålet med en ny teknologisk løsning, der afprøves af Tårnby Kommune i samarbejde med A/S Øresund og Gate 21. Især strækningen fra Tårnby Vandtårn ned mod Brønderslev Allé er præget af trængsel i myldretiden og giver udfordringer for bilister, der skal til Amagermotorvejen.

Projektet testes de kommende måneder frem og skal afhjælpe trængselsproblemer og skabe et bedre trafikflow på stækningen.

Annonce

- Jeg er utrolig glad at få afprøvet dette projekt i kommunen. Mange af vores borgere har oplevet trængslen på Englandsvej, og hvis denne tekniske løsning sammen med vores udvidelse af Englandsvej kan være med til at sikre bedre fremkommelighed og samtidig bidrage til CO2 reduktion herunder den grønne omstilling, så er det noget, som jeg helt klart støtter, siger borgmester Allan S. Andersen.

Data om bilens hastighed

Løsningen er udviklet af firmaet Technolution og gør brug af anonymiserede data om bilernes hastighed og geoposition. Falder hastigheden på strækningen, kommunikerer løsningen direkte med trafiksignalerne på Englandsvej (fra vandtårnet og ned til Brønderslev Allé), så der gives længere grønt lys, når en kø er ved at opstå.

Tårnby Kommune og A/S Øresund har igennem årene forsøgt at optimere blandt andet lyssignalerne ved motorvejsbroen og rundkørslen ved Tårnbyvej. Den positive virkning af disse tiltag er dog blevet neutraliseret på grund af den stigende trafikbelastning.

Tårnby Kommune har derfor valgt at se om anvendelsen af ny teknologi kan øge fremkommeligheden på de trafikbelastede veje, og dermed afprøve en mere intelligent trafikafvikling.

Forsøget evalueres efterfølgende af et eksternt firma.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce