Annonce
Valg på Amager

Nye smutveje skal forbinde Amager: - Vi skal vise vores bydel fra den bedste side

Trafikken kan være tæt, når man skal rundt på øen. Amager Vest Lokaludvalg arbejder på nye stisystemer, der bringer folk hurtigere tværs over øen. Arkivfoto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Amager Vest Lokaludvalg har i flere år forsøg at forbinde øen med stisystemer, der bringer folk hurtigere tværs over øen. Nye kræfter i lokaludvalget skal gøre det til virkelighed, lyder det fra formand.

Smutveje og stisystemer der kan lede os fikst igennem byen og uden om den værste trafik er guf for de fleste.

Men hvor skal de ligge, og hvilke bydele skal de løbe igennem?

Det er nogle af de spørgsmål Amager Vest Lokaludvalg har brugt kræfter på igennem den seneste valgperiode. Dog uden at komme i mål.

Annonce

For det er i sagens natur ikke altid let at finde løsninger, som alle er enige om, men med det forestående valg til lokaludvalg, er det muligt at give et besyv med, inden de endelige beslutninger tages.

André Just Vedgren, den nuværende formand for Amager Vest Lokaludvalg, håber i den forbindelse, at der kommer nye kræfter til, som kan løfte opgaven på ny og forbinde Amager Strandpark med Amager Fælled.

- Vi har endnu ikke knækket koden for, hvordan vi kan skabe nogle attraktive grønne genveje for fodgængere og cyklister, der både føles som genveje, føles trygge og kommer forbi nogle interessante steder i bydelen, siger André Just Vedgren og fortsætter:

- Idéen er der. Nu mangler vi bare de fysiske kræfter til at løfte opgaven. Og jeg opfordrer det kommende lokaludvalg på det kraftigste til at gå i krig med det, for vi skal vise vores bydel fra den bedste side.

Nu mangler vi bare de fysiske kræfter til at løfte opgaven. Og jeg opfordrer det kommende lokaludvalg på det kraftigste til at gå i krig med det

André Just Vedgren, formand for Amager Vest Lokaludvalg

De kommende fire år for lokaludvalget byder også på arbejde med overdækningen af banegraven og motorvejen syd for Field's, lyder det fra formanden.

- Vi skal have sikret fysisk sammenhæng i Ørestad, og skabe plads til boliger uden det går ud over naturen og reducere støjforureningen.

Derudover kommer der også fokus på nye skolers fysiske forhold, hvor der skal gøre plads til udendørs frirum og mulighed for at udnytte skolerne til andre formål uden for skoletiden.

Største sejre

Mange sager og projekter har været igennem lokaludvalgets hænder de seneste fire år, men når man spørger Andre Just Vedgren om de største sejre, er han ikke i tvivl.

- Vi fik gang i debatten om byggeri på Amager Fælled og var med til at koordinere oplysningskampagnen om det. Resultatet var, at byggefeltet for Amager Fælled Vest blev flyttet fra den gamle strandeng ved Sundby Station, siger André Just Vedgren.

Fokus på skolevejene i de nye bydele, hvor byggepladser ellers hurtigt kommer i vejen for ellers sikre forbindelser, nævner han også som sejre og samarbejdet med lokale borgere om at gøre “Hestedroschegrunden” på Kigkurren til et grønt samlingspunkt i bydelen, er efter hans mening også en sejr værd at nævne.

Men derudover ser han også de 12 millioner kroner, som lokaludvalget deler ud fra bydelspuljen som en slags sejr.

- Det er en del af det faste arbejde, så det kan godt skride i baggrunden. Men det er ikke des mindre fantastisk at være med til at dele de midler ud til alle de gode projekter som er i gang, eller har brug for en hånd, siger André Just Vedgren.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce