Annonce
SÅ SKER DET IGEN

Nyt gravearbejde på Skøjtevej: Vandet skal pumpes ud i Øresund

Her på Skøjtevej med metrobroen bliver der etableret regnvandsledning, der skal pumpe både vejvandet og regnvandet ud i Øresund. Foto: Jan Jeppesen.
Skøjtevej er spærret ved metrobroen i næsten tre måneder. Tårnby Forsyning vil ikke blot etablere en ny fjernvarmeledning, men også en regnvandsledning, der skal pumpe både vejvandet og regnvandet ud i Øresund.

Du kan godt finde andre veje, hvis du er flittig bilist på Skøjtevej. For i perioden fra 15. januar og helt frem til slutningen af april vil vejen ved metrobroen være spærret på grund af gravearbejde. Tårnby Forsyning går i gang med at etablere fjernvarmeledning og en stor regnvandsledning.

Regnvandsledningen skal mindske risikoen for oversvømmelser og overløb.

- Ledningen er en del af et større klimasikringsprojekt, hvor vejvandet fra Skøjtevej og regnvandet fra metroen og hele SAS-grunden frakobles kloakken, så regnvandet i fremtiden pumpes ud i Øresund via de eksisterende ledninger ved den gamle lystbådehavn. På den måde nedsættes presset på renseanlægget og mængden af overløb til Øresund mindskes ved meget kraftige regnskyl, oplyser Tårnby Forsyning, og understreger, at gravearbejder ved passage af broen ved metroen er meget kompliceret.

Annonce

Beboerkritik

Gravearbejdet bliver påbegyndt kun fire måneder efter AmagerLIV skrev om en sag fra netop Skøjtevej på den strækning, der er placeret et par hundrede meter fra metrobrien.

Beboeren Bjørn Weber undrede sig over, at kommunen ikke havde taget stilling til miljøtilpasning, når der alligevel var gravearbejde.

-Her kunne den af kommunens rådgivere udarbejdede skybrudsplan nok med fordel have været indtænkt, idet Skøjtevej her er udlagt som skybrudsvej med prioritet A. Regnvandsrender ved kantstenene, beplamtning af vejtræer og vejbede der stikker lidt ud på vejbanen, kunne samtidig være en del af trafiksikringen. Det taler direkte ind i klimadagsordenen, biodiversitet og vores egen dagsroden om en hastighedsreduktion, sagde Bjørn Weber, og forklarede, at han løb panden mod en mur på rådhuset.

Efter omtalen i AmagerLIV kunne Aweng Barzanji, projektleder og vejingeniør for Vejafdelingen i Tårnby Kommune oplyse, at der siden skybrudsplanens udarbejdelse i 2017 er foretaget en cost-benefit-analyse udført af Envidan A/S.

Analysen skulle beregne de forventede skadeomkostninger forbundet med fremtidige skybrud sammenholdt med forskellige instanser.

- I den forbindelse har beregningerne vist, at den samlede skybrudsplan ikke er rentabel i forhold til effekten, fortalte Aweng Barzanji til AmagerLIV.

- Analysen har vist, at implementering af spildevandsplanens beskrevne indsatser og grønne tiltag i oplandende 'Kastrup', 'Tårnby' og 'Kastrup Syd', suppleret med tre ekstra lokale løsninger vil være billigere og give samme resultat som de i skybrudsplanen foreslåede løsninger.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce