Annonce
Miljø

Nyt initiativ: Opgør med sindssyg forbrugsfest

De tre stiftere bag Restock Copenhagen er gået viere i kampen for et mere bæredygtigt samfund. Nu har de startet bevægelsen ConsciousFriday. Foto: Restock Copenhagen
Den årlige forbrugerfest er over os, men ikke alle er lige begejstret for de mange tilbud. Tre Nørrebroere har fået nok.

Tilbage i maj kunne man på NørrebroLIV læse om tre unge mænd og deres nylonstrømpe-eventyr Restock Copenhagen. Et eventyr med en bæredygtig profil - og et ønske om at kæmpe for en mere bæredygtig tekstilbranche. Derfor er deres produktion af nylonstrømpebukser også lavet på rester af tøjproduktion - og så er de tilmed genanvendelige.

Nu er de tre gutter på banen igen med et nyt initiativ. De kalder det ConsciousFriday . Her er formålet, at skabe opmærksomhed omkring bæredygtig forbrugeradfærd.

Vi synes dog, at vi bliver nødt til at se det i en større sammenhæng, hvor vi må erkende, at det ikke er bæredygtigt at fortsætte med et uhæmmet forbrug, i en verden, hvor der er større og større brug for at udnytte energi og ressourcer så bæredygtigt, som muligt.

Daniel Nygård Jensen, Restock Copenhagen.

Bliver man som virksomhed en del af initiativet forpligter man sig blandt andet til ikke at føre tilbud og rabatter omkring ConsciousFriday (25.-27. november).

Annonce

- Vi var i tvivl om, hvordan vi i Restock Copenhagen kunne gå i en anden retning, end BlackFriday. Vi mener ikke, at verden med dens miljø- og klimaudfordringer har brug for en så sindssyg forbrugsfest, som det dagen eller nærmere hele ugen, er blevet til. Det er på tide at tage ansvar. Vi kan ikke længere ignorere, at det har taget overhånd. Derfor besluttede vi os for at starte en bevægelse mod det omfattende udsalg, siger Jonas Holst, medstifter af Restock Copenhagen.

Svært at gå imod

Mange virksomheder lever højt på BalckFriday-udsalget og den omsætning, der skabes på dagen og i løbet af ugen op til. De tre stiftere bag initiativet er meget bevidste om, at det har svære udsigter, at få de store mode- og elektronikbutikker til at gå med i ConsciousFriday-bevægelsen.

- Mange virksomheder er bange for, at hvis de ikke kører med på tilbudsræset, så går kunderne til konkurrenterne. Vi synes dog, at vi bliver nødt til at se det i en større sammenhæng, hvor vi må erkende, at det ikke er bæredygtigt at fortsætte med et uhæmmet forbrug, i en verden, hvor der er større og større brug for at udnytte energi og ressourcer så bæredygtigt, som muligt, siger Daniel Nygård Jensen fra Restock Copenhagen.

Med bevægelsen drømmer de tre om at kunne medvirke til, at flere mennesker køber mindre, men i bedre kvalitet, produkter der er produceret så skånsomt som muligt og i højere grad køber ting, de kan være glade for i længere tid.

Læs mere om det bæredygtige initiativ på: consciousfriday.com

Fredag i Radio4 Morgen var Black Friday på programmet. Halvdelen af danskere tænker ikke over klimatrykket, når der købes julegaver. Det fortalte Vibeke Myrtue Jensen, politisk rådgiver indenfor miljø, Forbrugerrådet Tænk. Lyt til indslaget nedenunder

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

corona

Det skal være nemmere at få et stik: To nye vaccinecentre åbner

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Alarm 112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Indvandring

Se listen: Her er Københavns parallelsamfund

Annonce