Annonce
Fritid

Nyt samlingspunkt bliver det første af sin slags i Danmark: Der er noget at glæde sig til

Kampsportens Hus er ved at blive bygget - og der er i den grad noget at glæde sig til. Illustration Københavns Kommune
Byggeriet af Københavns nye oase til kampsport, bevægelse og leg skyder op. Det bliver det første af sin slags.

Den tomme plads på grænsen mellem Nørrebro og Nordvest er nu erstattet af betonskelettet af det kommende Kampsportens Hus. Håndværkerne er i fuld gang med byggeriet af den store idrætsinstitution, som skal være et nyt, attraktivt samlingspunkt. Her skal der være plads til både kampsport, bevægelse, fællesskab, leg og samvær.

Når dørene slår op, kan københavnerne træde ind i et 3000 m2 stort hus der skal bringe kampsport, bevægelse og leg sammen. Lige udenfor kommer et stort udeareal på 2000 m2 til gavn for hele lokalmiljøet og resten af København. Kampsportens Hus er tilmed en stor del af byudviklingen ved stationsområdet, der skal blive et grønt, trygt og attraktivt område i det pulserende centrum i skillelinjen mellem Nørrebro og Nordvest.

Det er mit håb, at Kampsportens Hus bliver et samlingspunkt, der vil få endnu flere københavnere til at melde sig ind i foreningslivet og de sunde fællesskaber - uanset alder eller baggrund.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

- Jeg er spændt på at følge projektet med Kampsportens Hus, som jeg har høje forventninger til. Huset skal danne grobund for gode og nære fællesskaber med fokus på fysisk aktivitet. Det kommer til at blive et fantastisk samlingssted for børn og unge fra lokalområdet og resten af byen, der kan dygtiggøre sig i kampsportens forskellige discipliner. Og så vil huset give et stort løft til udviklingen af stationsområdet, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Annonce

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) tilføjer:

- Med Kampsportens Hus vil Nørrebro få helt nye faciliteter inden for kampsport, leg og bevægelse. Det glæder jeg mig til og over. Det har længe været et ønske for de lokale foreninger at have et sted, der er dedikeret til kampsportens mange forskellige idrætsgrene. Det er mit håb, at Kampsportens Hus bliver et samlingspunkt, der vil få endnu flere københavnere til at melde sig ind i foreningslivet og de sunde fællesskaber - uanset alder eller baggrund, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kampsportens Hus bliver det første kampsportshus i Danmark, som kombinerer træningsfaciliteter for kampsportsudøvere med et indendørs lege- og bevægelsesområde.

Som en del af det arkitektoniske udtryk bliver huset indrettet med tydelige referencer til det asiatiske, der skal afspejle den asiatisk kampsport for eksempel taekwondo, karate og thaiboksning.

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt medio 2022.

Fakta

Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.

Kampsportens Hus bliver med sine 3000 m2 centrum for kampsport, bevægelse og leg med 2000 m2 udeareal.

Kampsportens Hus skal være et åbent og inviterende hus, der er et fyrtårn for kampsporten og et samlingssted for lokalsamfundet.

Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at bl.a. aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne.

Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset. • Kampsportens Hus forventes at være færdigt og klar til brug medio 2022

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Knæk cancer

11-årige Isabella: "Vi har Vanløses største valnøddetræ, så selvfølgelig er det valnødder der skal knækkes"

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Annonce