Annonce
Amagerliv

Olivia er ny journalist på AmagerLIV: Det er kringlet, grønt og råt

Olivias første Tour de Amager sluttede ved 8-tallet i Ørestad. Foto: Jan Jeppesen.
28-årige Olivia Loftlund er ny journalist på AmagerLIV. Hun er uddannet fotojournalist, kommer oprindelig fra Fyn, bor på Nørrebro og er imponeret over Amagers mangfoldighed - alt der er kringlet, grønt og råt.

Det er farvel til en garvet journalist og goddag til en nyudklækket. Når journalist Hanne Bjørton pr. 1. juni drager til de to søstermedier, ValbyLIV og SydhavnenLIV, står en ny allerede klar i kulissen. Den 28-årige Olivia Loftlund er udpeget som Hanne Bjørtons afløser på AmagerLIV. Hun er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har blandt andet haft praktikperiode på Ekstra Bladet.

I løbet af praktiktiden var hun beskæftiget med alle de journalistiske genrer. Fra hurtig udrykning til breaking news, reportager, demonstrationer, ministerrokader, folketingsvalg, koncerter og store portrætter. Olivia producerede både billeder, video, live-tv og tekst til net, avis og SoMe.


Annonce

Jeg er dynamisk og har et skarpt blik for den gode historie, er seriøs, ihærdig, venlig, respektfuld og imødekommende. Og er let til smil og latter.


Forud for første arbejdsdag har Olivia været en tur rundt øen for at snuse til atmosfæren og med egne øjne set den mangfoldighed, der er på Amager. Fra Dragør i syd til Amagerbro i nord. En tur på kryds og tværs mellem by og land, vand og natur. Det blev til pitstop ved Søvangs kyst, Kofoeds Skole og 8-tallet i Ørestad.

Kringlet, grønt og råt

Her fortæller Olivia om sine indtryk efter den fire timer lange tur:

- Vejene strækker sig sørme langt her på øen, tænker jeg. Hvert et sted vi passerer, knytter der sig en historie. Og det bliver ved. I starten er det ikke gået op for mig, hvor stor en ø Amager egenligt er. Selv efter et par timers køretur, er det stadig kun en brøkdel af Amager, jeg har set.

Olivia har en svaghed for Kofoeds Skoles arbejde, så her var også planlagt et pitstop. Foto: Jan Jeppesen.

Et livligt byliv på Amagerbro flettes sammen med nyt byggeri, der skyder op overalt i Sundbyerne og i Ørestad. Lufthavnsområdet er enormt og råt, og står i kontrast til fælledens grønne vidder og Skibberbyens gamle, gule huse.

Landskabet, arkitekturen og naturen forandrer sig ustandseligt, mens vi kringler os rundt på øen. Land, hav, by og natur.

Jeg er blæst bagover af Amagers diversitet og skiftende miljøer. Jeg glæder mig mere end nogensinde før, til at lære øen og dens beboere bedre at kende. Der må være et væld af historier, der venter på at blive fortalt?

Har du et tip til en god historie til Olivia, så skriv endelig til olivia@amagerliv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce