Annonce
Byudvikling

Omdiskuteret byggeri stoppet med øjeblikkelig virkning

Her ses byggeriet, der hvor det grænser op til Valby Langgade. Arkivfoto: Jens Mouvielle

Arbejdet med at etablere de 24 ungdomsboliger til unge med handicap på Smedestræde to grænsende op til Valby Langgade var ellers i gang, da det første spadestik blev taget fredag 21. maj. Nu er de imidlertid stoppet med at arbejde på adressen. Byggeriet er gået i stå.

Årsagen til dette er, at Planklagenævnet på baggrund af en konkret klage over det nye byggeri har hjemvist byggetilladelsen på byggeriet.  Det skriver Valby Lokaludvalg.

Det betyder, at den byggetilladelse, som Byggeri København modtog i marts 2021, ikke længere er gældende og derfor kan de ikke bygge på adressen.

Annonce

Klagens årsag er ikke ukendt. Den går nemlig på, at der i byggeriet ikke er publikumsorienterede serviceerhverv i stueetagen mod Valby Langgade, som andre byggerier ellers har skulle efterleve for at holde Valby Langgade som handelsgade.

Denne problematik gjorde ValbyLIV klar for snart et år siden, da bygningsejer Kaare Jørgensen i begyndelsen af oktober sidste år stod frem med et opråb mod byggeriet, som har været planlagt på Smedestræde 2 siden 2016.

Kaare Jørgensen mener at Københavns Kommune undsiger deres egen lokalplan i nyt byggeri på Smedestræde 2. Foto: Jens Mouvielle

Kaare Jørgensen var bekymret for, at Københavns Kommune med byggeriet undsiger deres egen bestemmelse i Lokalplan nr. 218 for området, da byggeriet ikke har publikumsorienteret serviceerhverv i byggeriets stueetage såsom café, restaurant, butik eller lignende.

- Det overrasker mig, at kommunen ikke mener, de skal leve op til de krav, de selv har lavet i lokalplanen. Valby Langgade er en attraktiv handelsgade, der fungerer rigtig godt, og derfor skal vi værne om den, når vi bygger nyt. Det mener jeg ikke, kommunen gør her, og det kan risikere at ødelægge Valby Langgade på sigt, hvis byggeriet i sin nuværende form realiseres, sagde Kaare Jørgensen dengang.

Får konsekvenser for byggeriet

Konsekvensen af Planklagenævnets afgørelse er, at byggeriet er sat i bero, indtil der er givet en ny byggetilladelse. Det betyder, at Byggeri København skal lave en ny ansøgning om byggeri, som derefter skal myndighedsbehandles.

Dette vil medføre en forsinkelse i tidsplanen for byggeriet og udskyde den endelige ibrugtagning af botilbuddet på Smedestræde.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce